Poziv za trening Koliko košta(m)?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za trening "Koliko košta(m)?"

Grupa "Hajde da..." iz Beograda otvorila je poziv za učešće na treningu "Koliko košta(m)?", koji ima za cilj osnaživanje članova i članica organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da koriste veštine performansa ili kratke video zapise, kako bi ukazali na neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u samom civilnom sektoru. Rok za prijavu je 27. septembar.

Program je namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva ili neformalnih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa teritorije cele Srbije.

Trening će biti realizovan u periodu od 18. do 24. oktobra, u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, prenosi portalmladi.com.

U prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o civilnoj hrabrosti, (auto)cenzuri, etici, odnosu centara moći i pojedinaca, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima...

Drugi deo treninga će se baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise (mobinim telefonom ili drugom jednostavnom opremom), kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.

Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 23. oktobra u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu, a 24. oktobra u Bečeju. Nakon treninga, u novembru i decembru, produkti će biti prikazani i u Nišu (datum će biti izabran u zavisnosti od dogovora sa učesnicima).

Prijavni formular može se pronaći ovde.

Popunjen formular i pismo preporuke potrebno je dostaviti do 27. septembra na adresu suzana@hajdeda.org.rs.

Nakon selekcije, izabrani učesnici i učesnice će biti kontaktirani najkasnije do 5. oktobra. Svim izabranim učesnicima/cama biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja.

Grupa „Hajde da..." realizuje projekat „Koliko koštam? - podrška većoj odgovornosti organizacija civilnog društva u Srbiji i menadžmentu zasnovanom na vrednostima"uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.