Poslanici na početku sednice postavljaju pitanja

Izvor: Akter, 16.Jun.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici na početku sednice postavljaju pitanja

Sednica Skupštine Srbije počela je danas poslaničkim pitanjima, a poslanike je najviše interesovalo da li postoji strategija za razvoj domaćeg turizma i protokol o vremenu za posete Muzeju Nikola Tesla u Beogradu, kao i kako rešiti problem u funkcionisanju zdravstvene zaštite u Zlatiborskom okrugu

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović pitao je da li postoji strategija za razvoj domaćeg turizma, dodavši da je zbunjujuća najava premijera Srbije Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o poreskim podsticajima.

Božović je ocenio da je potrebno pojašnjenje poreskih podsticaja za razvoj turizma jer dva ministarstva u istoj vladi imaju različita tumačenja o razvoju turizma.

On je rekao da strategija za razvoj domaćeg turizma ne postoji i da podelom vaučera neće biti oživljen turizam u Srbiji.

Žarko Mićin iz SNS-a postavio je pitanje o izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu i o tome koliku su štetu pretrpeli građani jer AP Vojvodina kasni sa isplatom izvođačima radova.

Poslanik SPS-a Neđo Jovanović upitao je ministarstva zdravlja i finansija o funkcionisanju zdravstvene zaštite u Užicu i Zlatiborskom okrugu.

On je rekao da Zlatiborski okrug ima oko 300.000 stanovnika, 10 domova zdravlja i tri bolnice i 4.000 zaposlenih u tom sektoru, ali da se zbog nagomilanih problema postavlja pitanje da li će u tom okrugu sistem zdravstvenih usluga uopšte biti moguć.

Jovanović je rekao da je račun Zdravstvenog centra u Užicu blokiran, da se pri Domu zdravlja vozila ne mogu registrovati, što znači da upućivanje pacijenata na hemodijalizu postaje nemoguće.

Miroslav Markićević iz poslaničke grupe Nova Srbija je, povodom fotografije koja se pojavila u medijima da grupa mladih meditira pored urne Nikole Tesla, pitao je Ministarstvo kulture i ministra Ivana Tasovca da li postoji protokol kojim se određuje vreme posete Muzeju Nikola Tesla.

"U koje doba dana ili noći je snimljena fotografija. Pretpostavljam da nije u radno vreme", rekao je on i upitao pod kojim uslovima ostali građani Srbije ili sveta mogu da dodju i da drže slične seanse.

Poslanik SPO-a Aleksandar Čotrić postavio je pitanje direktoru BIA da li će posle presude Višeg suda lični predmeti Dragoljuba Mihailovića biti predati Vojnom muzeju na Kalemegdanu

"Ovi predmeti, među kojima su naliv pero, beležnica, naočari koji su izloženi u BIA imaju visoku istorijsku i muzeološku vrednost", ocenio je Čotrić.

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas Predlog zakona o odbrani od grada i izmene Zakona o ministarstvima koje predviđaju da Republički hidrometeorološki zavod preuzme od Ministarstva unutrašnjih poslova nadležnost za protivgradnu zaštitu.

Na dnevnom redu vanrednog zasedanja, sazvanog na zahtev vlade, biće i Predlog zakona o zapaljivim i gorivnim tečnostima i zapaljivim gasovima, kao i zakoni o potvrđivanju sporazuma Srbije i Rusije o vojno-tehničkoj saradnji i Srbije i Belorusije o saradnji u oblasti odbrane.

Poslanici treba da razmotre i odluke o usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2015, učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini, kao i izmene finansijskog ugovora (program modernizacije škola) Srbije i Evropske investicione banke.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Poslanička pitanja

Izvor: RTS, 16.Jun.2015

Poslanici Skupštine Srbije počeli su sednicu poslaničkim pitanjima, pa su tako demokrate pitale da li postoji strategija za razvoj turizma, uz ocenu da najave premijera Aleksandra Vučića o podsticajima za razvoj domaćeg turizma neće doprineti da turizam u Srbiji zaživi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.