Popović: Spas je u Rusiji!

Izvor: Kurir, 27.Apr.2012, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Spas je u Rusiji!

Popović je obećao da će DSS u budućoj vladi obezbediti veću podršku države u izvoznim aktivnosti poljoprivrednika i njihovom povezivanju s partnerima u Rusiji.

BEOGRAD - Čuvamo sporazum s Rusijom.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović poručio je tokom posete Sremu da će DSS obezbediti povezivanje domaćih proizvođača s velikim trgovinskim lancima u Rusiji.

- Mi smo jedina zemlja na svetu koja ima bescarinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sporazum s Rusijom, koji nam omogućava da praktično sve domaće proizvode izvozimo u Rusiju bez carina. Međutim, problem većine naših poljoprivrednika je to što nemaju dovoljne količine proizvoda, kao ni potrebnu logistiku za izvoz na rusko tržište - rekao je Popović u Jakovu. On je obećao da će DSS u budućoj vladi obezbediti veću podršku države u izvoznim aktivnosti poljoprivrednika i njihovom povezivanju s partnerima u Rusiji.

- Kao država ćemo organizovati skladištenje i distribuciju proizvoda, kao i pronalaženje velikih trgovinskih lanaca u Rusiji koji će u kontinuitetu kupovati našu robu - rekao je potpredsednik DSS.

Popović je ocenio da Srbija mora da ostane politički neutralna kako bi sačuvala ovaj sporazum.

- Evropski zvaničnici rekli su nam da će Srbija izgubiti bescarinski sporazum s Rusijom ako nastavi dublje sa evropskim integracijama - rekao je Popović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.