Popović: Nemoguć razvoj malih bez oporavka velikih sistema

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Nemoguć razvoj malih bez oporavka velikih sistema

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je da je nemoguće očekivati razvoj malih i srednjih preduzeća bez oporavka velikih privrednih sistema, saopšteno je danas iz DSS.

"Mala i srednja preduzeća naslanjaju se na krupnu proizvodnju i ona ne mogu da se razvijaju ako se ne razvijaju veliki privredni sistemi", rekao je Popović tokom posete Kaću gde je predstavljen ekonomski program stranke.

Zato će, kako je naveo, DSS insistirati na oporavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikih privrednih sistema kao bazi za razvoj malih i srednjih preduzeća i za novu industrijalizaciju zemlje.

Popović je istakao da će ta stranka, ako dođe na vlast, osnovati Interventni fond za pomoć velikim privrednim sistemima kao i Razvojnu banku čija će osnovna uloga biti podrška domaćoj privredi.

Razvojna banka će dodeljivati dugoročne kredite privredi sa rokom otplate od deset godina i grejs periodom od najmanje dve godine, istakao je Popović i dodao da godišnja kamata na te kredite neće biti veća od dva odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.