Početak skupštinske sednice odložen zbog kvoruma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak skupštinske sednice odložen zbog kvoruma

BEOGRAD -

Nastavak sednice Skupštine Srbije danas je odložen za sat vremena zbog nedostatka kvoruma. Tako će poslanici posle 11 sati najpre iskoristiti poslaničko pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije, a potom započeti raspravu o predloženim odlukama koje se odnose na naknade za rad u Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje i u Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta.

Prema tim odlukama, predsednik Nacionalnog saveta ima pravo na mesečnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naknadu za rad u visini 1,8 prosečne mesečne zarade u Srbiji, bez poreza i doprinosa, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, dok je za članove tog organa predviđena naknada od 1,5 prosečne zarade.

Nacionalni savet za visoko obrazovanje ima 21 člana koje bira Skupština Srbije na period od četiri godine.

Mesečna zarada predsednika Komisije biće, takođe, u visini od 1,8 prosečne mesečne zarade, a članovi će imati 1,5 prosečne plate.

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta je posebno radno telo Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, ima 15 članova, čiji je mandat četiri godine.

Predloženo je da se isplata ovih naknada vrši počev od obračuna za januar 2011. godine.

Poslanici su tekuću sednicu, 12. u ovoj godini, započeli 12. septembra, a na njoj raspravljaju o ukupno šest zakonskih predloga i drugih akata.

Pošto završe raspravu o predloženim naknadama preći će na razmatranje amandmana koji su podneti na zakonske predloge koji su na dnevnom redu, a prvi je Predlog zakonika o krivičnom postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljena sednica Skupštine Srbije

Izvor: Beta, 15.Sep.2011

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak sednicu, a na početku rada poslanici koriste vreme za postavljanje poslaničkih pitanja...Sednica je prethodno odložena jer nije bilo kvoruma za rad...Parlament bi na sednici trebalo da razmatra naknade za rad u Nacionalnom...

Nastavak na Beta...

POSLANICI PITALI O ZAŠTITI SRBA NA KOSOVU I MALINARIMA

Izvor: Kurir, 15.Sep.2011

BEOGRAD - Opozicioni polsanici tražili su danas od predstavnika vlasti da odgovore da li će bezbednosne snage zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji ukoliko Priština pribegne upotrebi sile, kao i zašto se malinarima ne dozvoli da protestuju...Poslanik DS S Vladimir Milentijević je, u delu sednice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.