Počelo štampanje glasačkih listića za izbore

Izvor: Blic, 26.Apr.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo štampanje glasačkih listića za izbore

Štampanje glasačkih listića za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji počelo je večeras u štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu.

Na glasačkim mestima 6. maja birače će dočekati listići svetlo ljubičaste boje. Za glasanje na parlamentarnim izborima biće odštampano ukupno 7.061.712 glasačkih listića za 7.026.579 birača u Srbiji. Od toga će 35.133 listića biti odštampano kao rezerva.

Glasački listići za parlamentarne izbore štampaju se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednoj, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima u Srbiji.

Listići sa jednom, dve ili tri jezičke varijante štampaju se na formatu hartije A-4, dok će oni sa četiri ili pet jezičkih varijanti biti štampani na formatu A-3.

Na glasačkom listiću biće ispisani nazivi 18 izbornih lista. Pod rednim brojem jedan nalazi se izborna lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", slede "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", "Čedomir Jovanović - Preokret", "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica" i lista "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS".

Pod rednim brojem sedam je lista "Dveri - za život Srbije", slede je "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić", "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković", "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić" i Koalicija "Albanaca preševske doline".

Izborna lista "Crnogorska partija - Nenad Stevović" nalazi se pod rednim brojem šesnaest, a slede je " Komunistička partija - Josip Broz" i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora". Pored parlamentarnih, u Srbiji će se 6. maja održati i predsednički i loklani izbori.

Povezane vesti: Reformistička stranka predala izbornu listu RIK-u Banke strankama ne veruju bez pokrića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štampanje listića za parlamentarne izbore

Izvor: RTS, 26.Apr.2012

U štampariji "Službenog glasnika" večeras počelo štampanje 7.061.712 listića za parlamentarne izbore u Srbiji. Glasački listići će biti štampani u više jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima. ..Večeras je ...

Nastavak na RTS...

Počelo štampanje glasačkih listića

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 09:35

Beograd -- Štampanje glasačkih listića za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji počelo je u štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu...Na glasačkim mestima 6. maja birače će dočekati listići svetlo ljubičaste boje. Za glasanje na parlamentarnim izborima biće odštampano ukupno 7.061.712...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.