Izvor: B92, 23.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peć: Isključili struju povratniku

Peć -- Božidaru Fatiću, prvom srpskom povratniku u Peć, juče je ekipa Elektrodistribucije Peć isključila struju, saznaje KIM radio.

Ova ekipa u pratnji specijalne jedinice KPS posekla je kablove sa bandere zbog, kako navode, neizmirenih računa za struju. Božidar Fatić kaže za KIM radio da redovno izmiruje sve račune koji stižu za struju, osim za lokal u kome je Albanac Ćerim Beriša kome je stigao račun od 3.000 evra.

"Radnici Elektrodistibucije su rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da im je naređeno da isključe struju pošto za lokal nije plaćena struja. Za svak sprat postoji zasebno brojilo. Mislim da nisu postupili pravilno jer ako se isključuje struja, treba da se isključi direktno na sat za koji nije plaćeno i da se zablombira dok ne bude zaostali dug”, rekao je Fatić.

Fatić tvrdi da se žalio direktoru Elektrodistribucije, ali da mu je on rekao da ne može da ništa da uradi.

Beriša koji je u lokalu od oktobra prošle godine, takođe, kaže da redovno izmiruje dugove za utršenu električnu energiju od kada je počeo da radi u ovom objektu.

Fatić tvrdi da prethodni korisnik lokala zbog kvara brojila nije plaćao struju već samo takse, nekakve molbe i žalbe.

"Iz distribucije mu tad nisu izašli u susret i onda je on napustio lokal i tu je došao njegov prijatelj, a on je ostao dužan više od 3.156 evra. Moje mišljenje je da ni prethodni korisnik lokala nije mogao da napravi toliki račun", rekao je Fatić.

"Ja sam to juče rekao direktoru Elektrodistibucije i pitao ga zašto nisu ranije reagovali kada je račun bio 1.000 evra, nego nam sad isključuju struju. Sad čovek i da hoće, nema odakle da plati toliku cifru", rekao je on.

Fatić kaže da je ovo drugi put kako mu radnici Elektrodistribucije isključuju struju i da su prvi put to uradili greškom, pa su se, kako kaže, izvinjavali.

On se u Peć vratio u aprilu 2006. godine i u tu živi sa ocem i majkom. Kako tvrdi do sada nije imao većih problema sa komšijama.

Ministar za povratak u Vladi Kosova Boban Stanković rekao KIM radiju da to nije jedini slučaj da se srpskim povratnicima neplanski isključuje struja i obećao da će u ponedeljak u saradnji sa Ministrarstvom za energetiku rešiti problem porodice Fatić u Peći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpskom povratniku "isekli" struju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2008

PEĆ - Prvom srpskom povratniku u Peć, Božidaru Fatiću, kako javlja KiM radio, ekipa Elektrodistribucije Peć u petak je isključila struju, zbog neizmirenih računa...U pratnji specijalne jedinice KPS, ekipa je isekla kablove sa bandere, iako Fatić kaže da redovno izmiruje sve račune za struju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.