Pastor danas traži pomirenje sa DS

Izvor: Blic, 08.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor danas traži pomirenje sa DS

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora na razgovor kako bi raščistili nagomilane nesporazume zbog kojih je koaliciona saradnja te dve stranke krajem prošle godine zapala u krizu. Traže izlaz iz krize: Pastor i Tadić

- Danas ćemo predsednik Tadić i ja održati sastanak. Dogovoreno je da u otvorenom razgovoru normalizujemo decenijsku saradnju, koja je zapala u krizu kada su poslanici SVM glasali protiv republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžeta jer Vojvodina nije dobila veći iznos za kapitalne investicije u pokrajini. Do sastanka je došlo na naše insistiranje i insistiranje predsednika Pokrajinskog odbora DS Dušana Elezovića - izjavio je za „Blic" Ištvan Pastor.

Tu informaciju našoj redakciji potvrdili su i prvaci DS iz Vojvodine.

Bivši čelnici SVM u Zrenjaninu dr Laslo Torde, Janoš Duđik i Janoš Tumo, zajedno sa još osam bivših članova stranke, koji su prošle godine u otvorenom pismu rukovodstvu izrazili nezadovoljstvo sa SVM, od juče su članovi Demokratske stranke.

Poslanik u republičkom parlamentu i potpredsednik gradske organizacije DS u Zrenjaninu dr Gabor Lodi izrazio je zadovoljstvo što su „njegovi sunarodnici, koji su mu i lični prijatelji, doneli takvu odluku". Po njemu, DS su potrebni takvi kreativni ljudi, sa radnim elanom i iskustvom u politici, koji mogu da pomognu gradu, Mađarima i Banatu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodini imovina, ali ne i novac

Izvor: Danas, 07.Mar.2010, 20:37

Nacrt zakona o javnoj svojini je u završnoj fazi i mogao bi se veoma brzo naći pred Vladom i u proceduri Narodne skupštine, najavljuje za Danas Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju. Funkcioneri „autonomaških“ partija, Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijaldemokrata...

Nastavak na Danas...

Tadić zove Pastora na sastanak

Izvor: Mondo, 08.Mar.2010

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora na razgovor kako bi raščistili nagomilane nesporazume.

Nastavak na Mondo...

Tadić i Pastor o aktuelnim pitanjima

Izvor: S media, 08.Mar.2010

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor razgovaraće danas o aktuelnim pitanjima i odnosima dve stranke. ..Pastor je rekao da će s predsednikom Tadićem razgovarati o aktuelnim pitanjima dve stranke i dodao da očekuje da će...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.