POTEST AMBASADE RUSIJE ZBOG IZJAVE JOVANOVIĆA

Izvor: Kurir, 22.Jun.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTEST AMBASADE RUSIJE ZBOG IZJAVE JOVANOVIĆA

BEOGRAD - Ambasada Ruske Federacije u Beogradu uputila je zvaničan protest Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zbog izjava lidera LDP-a Čedomira Jovanovića o ruskim zvaničnicima, potvrdio je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Ambasada Rusije je uputila zvaničan protest, a ambasador je zatražio prijem da izrazi nezadovoljstvo, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle susreta sa slovenačkim kolegom Samuelom Žbogarom.

Jovanović je u emisiji "Utisak nedelje" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na televiziji B92, rekao da se Jeremić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prilikom susreta "grle kao medvedi", a politiku Rusije prema Srbiji je okarakterisao kao kolonijalnu i ponižavajuću.

"Takvom rečniku ne bi smelo da bude mesta u javnosti. Ovo nažalost nije prvi put da se nešto slično dešava a vređanje stranih država, vređanje zvaničnika tih država ostavlja jako loše posledice po ugled Srbije u svetu", rekao je danas Jeremić.

On je dodao i da svi učesnici u javnom životu trebalo da povedu računa o tome.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Ruska ambasada se meša u unutrašnje poslove Srbije

Izvor: Blic, 22.Jun.2011

- Emisija „Utisak nedelje“ je samo povod za nastavak konstantnog mešanja ruske ambasade u unutrašnje poslove naše zemlje, uz diplomatske fraze koje ne uspevaju da prikriju otvoreni pritisak, koji će u slučaju LDP-a samo izazvati suprotan efekat - kaže Čedomir Jovanović...- Uprkos protestu...

Nastavak na Blic...

Jovanović: Srbija ponižena u odnosima s Rusijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2011

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da najodlučnije ostaje pri svojoj kritici odnosa Rusije prema Srbiji kao "ponižavajući". Jovanović je u nedelju, u emisiji TV B92 "Utisak nedelje", rekao da se ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Vuk Jeremić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jovanović: Rusija Srbiju tretira kao poniženu koloniju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2011

BEOGRAD- Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je danas, povodom protesta ambasade Rusije zbog njegove izjave o ruskim zvaničnicima, da ostaje pri stavu o "ponižavajućem odnosu Rusije prema Srbiji".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ruska ambasada protestuje zbog izjava lidera LDP-a

Izvor: Politika, 22.Jun.2011

Jovanović: Poštujem Rusiju, ali mnogo više volim svoju zemlju..Ambasada Ruske Federacije u Beogradu uputila je zvaničan protest Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zbog izjava lidera LDP-a Čedomira Jovanovića o ruskim zvaničnicima, potvrdio je juče šef srpske diplomatije Vuk Jeremić...Ambasada...

Nastavak na Politika...

Jovanović: Otvoreni pritisak Rusije

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2011, 10:45

"Emisija Utisak nedelje je samo povod za nastavak konstantnog mešanja ruske ambasade u unutrašnje poslove naše zemlje, uz diplomatske fraze koje ne uspevaju da prikriju otvoreni pritisak", kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.