Ostavka predsednika opštine Ćuprija

Izvor: B92, 07.Dec.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka predsednika opštine Ćuprija

Beograd -- Predsednik opštine Ćuprija Slobodan Lazić podneo je ostavku na tu funkciju nakon mišljenja Agencije za borbu protiv korupcije da je u sukobu interesa.

Dok u Skupštini opštine kažu da će uskoro izabrati novo rukovodstvo, opozicija poručuje da će vlast biti prekomponovana.

Umesto fotelje, Slobodan Lazić je izabrao operacionu salu. Iz nje nam se, kako tvrdi, danas i javio na telefon, ali nije bio raspoložen da komentariše svoju odluku da se odrekne funkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika opštine Ćuprija.

Podsetimo, Lazić je od stupanja na funkciju bio zaposlen 80 odsto u opštinskoj upravi, dok je, kao urolog, petinu radnog vremena provodio u Opštoj bolnici.

Predsednica Skupštine opštine Ćuprija Dragana Jovanović kaže da je danas obaveštena o ostavci.

"Zakon o lokalnoj samoupravi ne propisuje rokove u slučaju ostavke predsednika opštine, propisuje rokove u slušaju kad se predsednik opštine razrešava. Sednicu skupštine ćemo sazvati u toku meseca, ali sada trenutno ne mogu da vam kažđem tačan termin jer je u toku izrada budžeta", kaže ona.

U Demokratskoj stranci, koja je Agenciji za borbu protiv korupcije ukazala i na druge primere sukoba interesa u Ćupriji kažu da se dovode u pitanje sve odluke koje su donete u proteklih pet meseci.

"Mi ćemo se držati Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, gde je u članu 32. taksativno navedeno da su odluke u kojima učestvuju osobe koje su u sukobu interesa ništavne. To dovodi u pitanje validnost svih odluka, pre svega odluka Opštinskog veća", rekla je Ksenija Milošević iz DS.

Ostavka predsednika opštine Ćuprija dovešće do promene čitave vladajuće garniture. Međutim, Ninoslav Erić, odbornik opozicione grupe građana Morava grad, tvrdi da će u Ćupriji doći do prekomponovanja vlasti, po uzoru na republičku.

"Mi očekujemo da DS koja je dala podršku ovoj grupaciji zajedno sa Ujedinjenim regionima Srbije, SPS-om i Jedinstvenom Srbijom naprave jednu širu koaliciju koja će raditi za dobrobit Ćuprije", kaže on.

Opštinu Ćuprija od jula vodi koalicija koju čini grupa građana "Ravanica", SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS, Ujedinjeni regioni i DSS. Vladajuća većina je formirana iz četvrtog pokušaja, pred samo uvođenje privremenih mera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik opštine Ćuprija podneo ostavku

Izvor: Kurir, 07.Dec.2012

Prema mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije, Slobodan Lazić (SPS) je kao doktor u Opštoj bolnici u Ćupriji u sukobu interesa..ĆUPRIJA - Predsednik opštine Ćuprija Slobodan Lazić (SPS) podneo je ostavku na tu funkciju jer je, prema mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije, kao doktor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.