Oliver Antić: Izvršna vlast se mešala u borbu protiv kriminala

Izvor: Blic, 29.Jun.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Antić: Izvršna vlast se mešala u borbu protiv kriminala

Beograd - Savetnik predsednika Srbije za pravna pitanja Oliver Antić ocenio je danas da je glavna prepreka da Srbija postane pravna država bilo mešanje izvršne vlasti u borbu protiv kriminala, kao i činjenica da su mediji bili stogo kontrolisani.

Na skupu Društva sudija Srbije o suzbijanju korupcije, Antić je rekao da je izvršna vlast imala kontinuiran uticaj na rad pravosudnih organa i da se navodna borba protiv korupcije veoma često zloupotrebljavala u političke svhe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da su, s druge strane, mnogi pravi kriminalci bili prikrivani.

Antić je kao primer za to naveo da su se velike afere uglavnom otkrivale nakon promene vlasti.

- U uslovima stogo kontrolisanih medija ne može biti borbe za pravo i pravdu. Ovde mediji nisu slobodni. Izuzetak su neki mediji i zato se moramo boriti za njihovu slobodu - rekao je Antić.

On je dodao da je nekompetentnost jednog broja zaposlenih u pravosudju takodje bio izvor korupcije zbog toga što ljudi koji nisu jaki u svojoj struci ne mogu ni da se odupru pritiscima sa strane.

Antić je takodje kritikovao i nepostojanje kriterijuma prilikom reizbora sudija i dodao da je, kako se izrazio, haos koji je napravljen s promenom mreže sudova nemogće korigovati bez delimičnog vraćanja na prethodno stanje.

On je naveo da je jedan od osnovnih zadataka predsednika Tomislava Nikolića sistemska borba protiv kriminala i da nema sumnje da je njegova najveća želja da se ubrza put Srbije ka pravnoj državi i vladavini prava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlast se mešala u borbu protiv kriminala

Izvor: Kurir, 29.Jun.2012

Izvršna vlast imala je kontinuiran uticaj na rad pravosudnih organa i navodna borba protiv korupcije veoma je često zloupotrebljavala u političke svhe, izjavio je savetnik predsednika Srbije za pravna pitanja..BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije za pravna pitanja Oliver Antić ocenio je danas da...

Nastavak na Kurir...

Izvršna vlast se mešala u borbu protiv kriminala

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jun.2012

Savetnik predsednika Srbije za pravna pitanja Oliver Antić ocenio je u petak da je glavna prepreka da Srbija postane pravna država bilo mešanje izvršne vlasti u borbu protiv kriminala, kao i činjenica da su mediji bili strogo kontrolisani... Na skupu Društva sudija Srbije o suzbijanju korupcije,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.