Od 1. jula cene rominga u EU osetno niže

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Maj.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. jula cene rominga u EU osetno niže

Poslanici Evropskog parlamenta 10. maja su usvojili sporazum koji će omogućiti da se od 1. jula ponovo snize cene telefoniranja u romingu unutar EU. Sporazum Evropske komisije, Saveta i Parlamenta postignut je u martu. Za razliku od prethodnih ograničavanja cena, Brisel je ovog puta propise proširio i na prenos podataka, što podrazumeva izmedju ostalog proveru elektronske pošte i slanje fotografija. Procena Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << je da će stanovnici EU ove godine na upotrebu mobilnih telefona u inostranstvu - roming (roaming) - potrošiti oko pet milijardi evra, što je ušteda od 15 milijardi u odnosu na cene iz 2007. godine, pre prvih ograničenja.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene rominga u EU manje do 10 puta nego što plaćaju Srbi na putu

Izvor: Blic, 11.Maj.2012, 00:25

Evropski parlament danas je usvojio sporazum o novom ograničenju cena rominga unutar EU od 1. jula ove godine, tako da će cene prenosa podataka biti i 10 puta manje od onoga što plaćaju građani Srbije na putu u evropskim zemljama, preneo je portal EurAktiv Srbija. ..Procena Evropske komisije je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.