Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA SUTRA PROTESTUJE U PRIŠTINI Kurti: Zaustavili smo ZSO, zaustavićemo i demarkaciju sa CG

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sutrašnji protest, koji organizuje taj pokret, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom kao što je, zahvaljujući delovanju opozicije, sprečeno i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Kurti je na konferenciji za novinare rekao da će se Pokret "svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom", koju treba da donese i kosovski parlament.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Protestujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje i verujem da će naš protest uspeti i da će to biti kraj ove vlasti - rekao je Kurti.

On je dodao da "zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspele da sprovedu svoje interese", a kosovsku vlast nazvao - prosrpskom.

- Zajednica srpskih opština nije mogla da se formira, a nije mogla da se sprovede ne demarkacija zahvaljujući naporima opozicije - rekao je on.

Povodom jučerašnjeg hapšenja šest članova Samoopredeljenja u Prištini, zbog osnovane sumnje da su organizovali napad na kosovsku vladu, Kurti je rekao da se radi o pritisku režima na demokratiju i demokratsku borbu za prava i pozvao gradjane da se okupe sutra na trgu ispred Skupštine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zaustavićemo prosrpsku vlast u Prištini da izvrši demarkaciju sa Crnom Gorom"

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016

Lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je da će protest u četvrtak, koji taj pokret organizuje, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao što je zahvaljujući delovanju opozicije sprečeno i formiranje Zajednice srpskih opština...Kurti je rekao da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.