OBJAVLJENA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI NEKIH OPŠTINA KOSOVA

Izvor: Kurir, 18.Avg.2010, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJENA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI NEKIH OPŠTINA KOSOVA

BEOGRAD - KiM radio iz Čaglavice objavio je danas delove iz dokumenta pod nazivom Deklaracija o nezavisnosti pojedinih opština na Kosovu koju je izdala do sada nepoznata organizacija Savez opština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija (SAO KiM).

Pojavu Deklaracije u kojoj se navodi da opštine sa Srbima i drugim nealbancima ne mogu biti deo "tvorevine nazvane država Kosovo" kritikovali su Ministarstvo za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, kao i ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Redžepi.

Između ostalog, u deklaraciji se navodi da se tekst isključivo odnosi na nezavisnost teritorija i opština iz sastava SAO KiM od "tvorevine koju su njeni stvoritelji nazvali Republika Kosovo".

Dodaje se da su na Kosovu počinjeni brojni zločini nad Srbima i da se navodna državnost proglašena u Prištini bazira na genocidu nad nealbancima.

Za sada nije bilo moguće ustanoviti ko je autor dokumenta, koji je potpisan sa SAO KIM.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju osudilo je ranije pojavljivanje "nekakve fantomske Deklaracije o nezavisnosti saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", jer je ona, kako se navodi, "delo nekolicine neodgovornih ljudi".

Ministarstvo je pozvalo Srbe sa Kosova da ne nasedaju na provokacije kako Prištine, tako i na postupke grupa i neodgovornih pojedinaca iz srpske zajednice, koji ne predstavljaju nikog drugog do sebe i svoje interese.

"Vlada Srbije ima jasno definisanu politiku prema Kosovu i Metohiji, koja je dobro poznata kosovskim Srbima i od nje neće odustati. Sve što izlazi iz okvira te politike i relevantnih državnih institucija, nije u skladu sa državnom politikom, već je isključivo delo i stav neodgovornih pojedinaca", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je ocenio da je reč o provokaciji.

"To su provokacije. Imali smo sastanke sa zemljama Petorke, predsednikom i premijerom. Pažljivo posmatramo razvoj situacije", izjavio je Redžepi za prištinske medije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Euleks da spreči nerazumne odluke Prištine

Izvor: Blic, 18.Avg.2010

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je danas, nakon odluke Vlade Kosova da mu zabrani dolazak u pokrajinu, da je "krajnje vreme da Euleks preduzme korake, spreči nerazumno ponašanje Prištine i jednom joj jasno stavi do znanja da je upravo ona uzrok i izvor svih tenzija"..."Upravo...

Nastavak na Blic...

Šta traže Srbi sa severa Kosmeta?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2010

Savez opština Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija doneo je Deklaraciju o nezavisnosti u kojoj se navodi da ne pristaje na izdvajanje iz južne pokrajine sve dok je ta teritorija u međunarodno-pravnom smislu sastavni deo Srbije i ističe da je tzv. Republika Kosovo "genocidna tvorevina koja nema međunarodno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Objavljena Deklaracija o nezavisnosti severa Kosova

Izvor: Glas javnosti, 19.Avg.2010, 07:01

BEOGRAD - Do sada nepoznata organizacija Savez opština Autonomne pokrajine Kosovo i..Metohija (SAO KiM) objavila je juče delove iz dokumenta pod nazivom Deklaracija o nezavisnosti pojedinih opština na Kosovu...Pojavu Deklaracije u kojoj se navodi da opštine sa Srbima i drugim nealbancima ne mogu...

Nastavak na Glas javnosti...

Redžepi: Protiv odvajanja severa

Izvor: B92, 19.Avg.2010

Priština -- Priština neće dozvoliti odvajanje i nezavisnost severa Kosova, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi...Priprema za UN..Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da se Kosovo priprema, zajedno sa svojim međunarodnim partnerima, za predstojeće zasedanje Generalne...

Nastavak na B92...

SOP Kosovo: Deklaracija o nezavisnosti Srba sa Kosova

Izvor: Cafe.ba, 19.Avg.2010

Do sada nepoznata organizacija Savez opština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohije donela je deklaraciju o nezavisnosti opština u kojima žive Srbi na Kosovu ! Deklaracija za koju niko na Kosovu ne zna ni ko je njen autor, ni kad je i gde doneta, unela je veliku pometnju kako kod Albanaca i stranih...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.