Nove elektrane na Balkanu kršiće limite EU za zagađenje

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Apr.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove elektrane na Balkanu kršiće limite EU za zagađenje

Nove elektrane na ugalj u zemljama na putu ka EU, odobrene od strane Energetske zajednice, rizikuju kršenje ograničenja EU za štetnu emisiju ako se budu gradile prema navedenim planovima, upozorila je kompanija za pravni konsalting iz EU. Članice Energetske zajednice od 2018. će morati da poštuju odredbe evropskog zakona o industrijskoj emisiji zagadjenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << medjutim, kako se sada čini, verovatno će ih kršiti termoelektrane "Kolubara B" u Srbiji, "Pljevlja II" u Crnoj Gori i "Tuzla 7", "Stanari" i "Banovići" u Bosni i Hercegovini (BiH). Stručnjaci kažu da će tehnologija u tim elektranama morati da se prilagodjava u poslednji čas.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Nove elektrane kršiće odredbe EU o zagađenju

Izvor: SandzakPress.net, 17.Apr.2014, 02:43

Srbija - Nove elektrane na ugalj u zemljama na putu ka EU, odobrene od strane Energetske zajednice, mogu prekoračiti odredbe EU o zagađenju, ako se budu gradile prema objavljenim planovima, upozorila je jedna savjetodavna pravna firma iz EU. “To u praksi znači da postoji veliki rizik od nepredviđenih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.