Jovanović i Čanak u istom poslaničkom klubu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović i Čanak u istom poslaničkom klubu

Poslaničkom klubu LDP-SDA Sandžaka u Skupštini Srbije danas su se pridružila četiri poslanika koja su bila u klubu LSV, među kojima je i lider LDP Čedomir Jovanović.

Novi poslanički klub, koji će imati devet članova, zvaće se LDP-LSV-SDA Sandžaka, a šef tog kluba biće Čedomir Jovanović, dok je njegov zamenik Enis Imamović.

Oni su o formiranju novog poslaničkog kluba obavestili predsednicu parlamenta Maju Gojković.

Pored Čedomira Jovanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novom klubu su se priključili lider LSV Nenad Čanak i poslanice te stranke Nada Lazić i Olena Papuga.

U LDP kažu da priključenje poslanika LSV-a poslaničkom klubu LDP-SDA Sandžaka predstavlja nastavak i logičan sled političke saradnje između partija koje su se oduvek beskompromisno borile za vrednosti moderne, građanske i evropske Srbije.

"Na ovaj način omogućeno je da političke ideje i uverenja Lige socijaldemokrata Vojvodine budu što bolje zastupljeni u Skupštini Srbije, što samo može da doprinese jačanju građanskih snaga u zemlji", rekli su u LDP za Tanjug.

Poslanički klub LSV nedavno je napustila Marinika Tepić, koja je i istupila iz stranke, te je time taj klub ostao bez pet neophodnih članova.

Potom je Jovanović prešao u poslanički klub LSV kako bi on nastavio da postoji.

Međutim, posla odlaska Marinike Tepić, ubrzo je poslaničku grupu LSV napustio i predsednik Zelene stranke Goran Čabradi.

U poslaničkoj grupi LDP-SDA Sandžaka je, posle prelaska Jovanovića u klub LSV, bilo pet poslanika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.