Nikolić u utorak u poseti Italiji

Izvor: B92, 07.Okt.2012, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u utorak u poseti Italiji

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ide u utorak u posetu Rimu, gde će se sastati sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom i premijerom Mariom Montijem.

Nikolić će se, tokom jednodnevne posete glavnom gradu Italije, sastati i s predsednikom Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfrankom Finijem i prisustvovati Srpsko-italijanskom poslovnom savetu, u ambasadi Srbije u Rimu, rečeno je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Predsedništvu.

Ovo je prva Nikolićeva poseta Italiji na funkciji predsednika Republike, a u delegaciji Srbije je i ministar inostranih poslova Ivan Mrkić.

Odnosi Italije i Srbije konstantno se razvijaju, a osim principjelne podrške Rima evropskim integracijama Srbije, usepesi se beleže i u sferi ekonomije.

Dve zemlje su do sada potpisale niz bilateralnih sporazuma u oblastima infrastrukture, energetike, poljoprivrede, ali i vojne saradnje, unutrašnjih poslova, kulturno-prosvetne i naučno-tehničke saradnje.

Takođe, dve zemlje su održale dva političko-privredna samita, a treći je najavljen za narednu godinu, tokom posete šefa italijanske diplomatije Đulija Tercija Beogradu pre dva meseca.

Terci je pravi strani zvaničnik koji je posetio Srbiju nekon majskih izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić u utorak kod Napolitana i Montija

Izvor: Akter, 07.Okt.2012

Predsednik Tomislav Nikolić boraviće u utorak u Rimu, gde će se sastati sa italijanskim predsednikom Đordom Napolitanom i premijerom Mariom Montijem

Nastavak na Akter...

Nikolić u utorak u Rimu

Izvor: Blic, 07.Okt.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u utorak, 9. oktobra, u zvaničoj poseti Rimu, tokom koje će se sastati sa italijanskim predsednikom Đordom Napolitanom i premijerom Mariom Montijem...Nikolić će se, tokom jednodnevne posete glavnom gradu Italije, sastati i s predsednikom Donjeg doma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.