Nikolić: Moguća saradnja sa SVM

Izvor: B92, 24.Dec.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Moguća saradnja sa SVM

Beograd -- Između Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara više nema političkih razmimoilaženja i moguća je saradnja posle izbora, kaže Tomislav Nikolić.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić je, u intervjuu "Blicu", rekao da je u protekle dve godine imao "nezamislivo česte kontakte" sa predsednikom SVM Ištvanom Pastorom i da više nema prepreka za saradnju.

"Imaćemo naredne izbore, a padaju i lokalne vlasti širom Srbije, tako da će sigurno biti prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da učvrstimo saradnju sa SVM", rekao je Nikolić.

Upitan kako će se premostiti razlike prema Statutu i Zakonu o prenosu nadležnosti, kojima su se naprednjaci protivili, Nikolić je rekao da njegova partija sigurno neće rušiti ova dva vojvođanska dokumenta.

"Ali, ako SVM bude hteo nešto više od toga, tu bismo se razmimoišli. Ja, ipak, ne verujem da će oni tražiti više", dodao je on.

Nikolić je negirao da je sa SVM postojao bilo kakav dogovor o uskraćivanju podrške budžetu, dodajući da SNS apsolutno podržava zamerke koje je SVM dao na budžet za 2010. godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.