Neizvestan put do nezavisne Škotske

Izvor: Akter, 27.Avg.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvestan put do nezavisne Škotske

Teško je izaći sa tačnom prognozom o ishodu referendumu o otcepljenju Škotske od Velike Britanije imajući u vidu ogroman broj neodlučnih po tom pitanju

Ovu ocenu izneo je nemački "Špigl".

"Istraživanja trenutno pokazuju da većina Škota želi da ostane u sastavu Britanije i taj procenat se kreće od 45 do 55 procenata. Ali, nema istraživanja koje može da predvidi da će tabor onih koji su za otcepljenje da pobedi", navodi list.

U onlajn izdanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na engleskom jeziku, "Špigl" navodi da je agencijama za ispitivanje javnog mnjenja teško da utvrde ishod referenduma zbog velikog broja onih koji su neodlučni.

"Kada ne bi bilo anketa, neko bi na terenu mogao da pomisli da je zaključak jasan kad se pogledaju bezbrojni plavi transparenti o podršci nezavisnosti koji se nalaze na uličnim svetiljkama i prozorima kuća", navodi list.

Na referendumu, koji će biti održan 18. septembra, glasaće više od četiri miliona Škota, a list navodi da je to pitanje postalo glavni predmet rasprave među "običnim svetom" kako se bliži dan odluke.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.