Musliju ostao bez povišice

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musliju ostao bez "povišice"

Upravni sud doneo rešenje u sporu koji je poveo albanski Nacionalni savet UPRAVNI sud je odbacio tužbu Nacionalnog saveta albanske manjine, čiji je predsednik Jonuz Musliju, a koja je bila podneta protiv Kancelarije za ljudska i manjinska prava i to zbog sume koju ovo telo dobija iz državnog budžeta. Tužbom je traženo da se poništi rešenje vladine Kancelarije kojim je za rad Saveta u ovoj godini određeno 13.226.019 dinara. U Savetu tvrde da im je visina prihoda obračunata >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na osnovu popisa stanovništva iz 2011, prema kojem u Srbiji živi manje Albanaca nego što ih ima po njihovoj računici, pa im se shodno tome dodeljuje manje novca nego što im po zakonu pripada. Sud je, međutim, obrazložio da osporeno rešenje Kancelarije za ljudska i manjinska prava "ne predstavlja akt o čijoj zakonitosti se odlučuje u upravnom sporu, već akt izvršenja budžeta". Prethodno, u odgovoru na tužbu, Državno pravobranilaštvo je navelo da se rešenjem koje se osporava ne uskraćuju prava tužioca. U rešenju suda se podseća na Zakon o nacionalnim savetima manjina propisuje da se visina sredstava raspoređuje tako što se 30 odsto deli jednako svim savetima, a 70 odsto srazmerno broju pripadnika nacionalne manjine, broju ustanova te manjine u oblasti kulture, obrazovanja, obaveštavanja... Musliju, koji je i predsednik Opštine Bujanovac, najavljivao je da će povodom ovog slučaja pisati članicama EU i sudu u Strazburu da bi se požalio na "diskriminaciju". PROVOKACIJE PRETHODNIH meseci Musliju je imao niz provokativnih izjava, među kojima i da su njegovi predsednici "Rama i Hašim Tači", da mu je glavni grad Priština i da je "sada ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da su Medveđa, Bujanovac i Preševo deo Albanije u koji ne treba dirati".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Upravni sud: Odbačena tužba Nacionalnog saveta Albanaca

Izvor: BujanovackiGlas.info, 25.Jul.2017

Sud je, međutim, obrazložio da osporeno rešenje Kancelarije za ljudska i manjinska prava „ne predstavlja akt o čijoj zakonitosti se odlučuje u upravnom sporu, već akt izvršenja budžeta“BUJANOVAC, BEOGRAD, 25. jul 2017. – Upravni sud je odbacio tužbu Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), čiji...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.