Mrkonjić: Guraju nas ka Tomi Nikoliću

Izvor: S media, 12.Jun.2012, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Guraju nas ka Tomi Nikoliću

Potpredsednika SPS-a i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića neprijatno je iznenadila sporost dosadašnjih partnera da se dogovore.

Mrkonjić kaže da je ljut na Borisa Tadića jer još nije uspeo da formira novu skupštinsku većinu, i ističe da demokrate svojim oklevanjem guraju SPS da se okrene pregovorima sa naprednjacima.

DS i SPS: Treći i četvrti partner znaće se ovih dana (VIDEO)

Dačić: Bolje da budem premijer nego podrška

Dejanović: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bolje velika koalicija nego novi izbori

Mrkonjić kaže da su građani nestrpljivi i da se vlada pravi zbog naroda a ne zbog političara i fotelja.

Na mogućnost nove većine u kojoj bi pored DS-a i SPS-a bio i LDP Mrkonjić kaže da vlast u Srbiji ne sme da zavisi od državne politike LDP i Čedomira Jovanovića.

“Zašto u većinu ne bi ušao i URS koji je sada u vlasti? Za socijaliste je Kosovo sastavni deo Srbije, a Republika Srpska bratska i nama najbliža. Sa tom nacionalnom politikom mi se ne kockamo.” izjavio je Mrkonjić.

Na mogućnost pregovora sa SNS-om Mrkonjić kaže da ukoliko je DS spreman da odustane od politike koju su zajedno sprovodili u protekle četiri godine, neka to kažu otvoreno. Tada će se partneri potražiti na drugoj strani.

“Sve dok pregovaramo sa DS, nećemo se okretati drugim strankama. Uvek smo bili korektni, jasni i otvoreni. Ali, još jednom apelujem na DS da se presaberu i sastave većinu ako je to moguće.”

Da se u pregovorima razmatrao njegov mandat u Ministarstvu za infrastrukturu, Mrkonjić kaže da se nije pričalo o kadrovskim rešenjima, već o principima, politici i ekonomskim potezima nove vlade. Mrkonjić hoće da završi Koridor 10 i auto-put od Beograda ka Crnoj Gori, i napominje da je koalicija SPS-PUPS-JS dokazala snagu na izborima i dobila veliko poverenje građana.

“U skladu sa izbornim rezultatima, zaslužujemo sve državne funkcije koje smo do sada obavljali, kao i neke nove. Tako su birači rekli.” poručuje Mrkonjić.

(Novosti)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.