Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Koalicije su - kompromis

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da će narodnjaci narednih dana nastaviti pregovore sa radikalima i koalicijom okupljenom oko socijalista o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i formiranju republičke vlade.

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je veoma važna tema. Razgovaraćemo o tome, iznećemo argumentaciju i očekujemo da ćemo doći do kompromisnog rešenja", rekao je Mladenović na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinare.

Da li će i DSS glasati za SSP

Portparol DSS-a je izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut "u narednim danima" i da će narodnjaci, radikali i socijalisti obavestiti predsednika Srbije da imaju većinu i da će im on, potom, poveriti mandat za sastav vlade.

Na više puta ponovljena direktna pitanja da li kompromis znači da bi DSS mogao da glasa za ratifikaciju SSP-a, Mladenović je izbegao da direktno odgovori, ponavljajući da je SSP veoma važna tema i da treba naći rešenje koje je najbolje za državu, a ne za stranke.

Portparol DSS-a je pozvao SPS, PUPS i JS da se izjasne o pravljenju koalicije i naveo da DSS smatra da je neophodno da SPS-PUPS-JS izraze jaku političku volju za pravljenje jake, stabilne i odgovorne vlade koja će moći da odbrani državne i nacionalne interese u punom mandatu. "Mi nikoga ne teramo da razgovara sa nama, a za nas nijedna tema, pa ni SSP, nije stvar o kojoj se ne može razgovarati", kazao je i dodao da poziv koaliciji SPS-PUPS-JS da se izjasni nije ucena niti ubrzavanje jer "ima dovoljno vremena da se napravi vlada".

Najvažniji integritet

Prema Mladenovićevim recima, za formiranje jake i stabilne vlade važno je da se postigne dogovor o principima na kojim će funkcionisati, a narodnjaci, radikali i socijalisti su već dogovorili pet principa, podsetio je portparol DSS-a. DSS je za evropske integracije, ali prvenstveno za otvaranje dijaloga sa EU u kome će Srbija biti ravnopravan partner i imati isti status kao ostale zemlje.

Za DSS je u pregovorima sa EU najvažnija odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kazao je Maldenović.

Na pitanje na koji način bi vladajuća koalicija branila Kosovo, portparol DSS-a je rekao: Jasnom politikom, nepopuštanjem, strpljenjem i time što neće praviti ustupke.

Mladenović je naglasio da DSS nikada neće prihvatiti da Euleks, kao nelegalna misija, i suprotna međunarodnom pravu, preuzme ulogu od UNMIK-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: SSP važna tema, očekujemo kompromis

Izvor: Press, 26.Maj.2008

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da će narodnjaci narednih dana nastaviti pregovore sa radikalima i koalicijom okupljenom oko socijalista o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i formiranju republičke vlade..

Nastavak na Press...

Koštuničini Demokrati spremni na kompromis

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2008

Stav Demokratske stranke Srbije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju nije promijenjen, ali je ova stranka u razgovorima s budućim koalicionim partnerima spremna na kompromisno rje&scaron;enje, izjavio je portparol DSS-a Andreja Mlade ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.