Mirović razgovarao sa Dagmar Repčekovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović razgovarao sa Dagmar Repčekovom

Predsednik vlade Vojvodine Igor Mirović danas je bio domaćin ambasadorki Slovačke Dagmar Repčekovoj, koja je čestitala predsedniku i članovima nove Pokrajinske vlade na izboru.

U prvom delu posete, Mirović i Repčekova razgovarali su o konkretnim projektima za unapređenje privredne saradnje, složivši se da su ekonomske teme veoma važne, jer utiču na ukupni društvenu razvoj i poboljšanje različitih sfera života svih građana.

Na sastanku, na kome su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, konstatovano je da bi sporazume o međuregionalnoj saradnji koje Vojvodina ima potpisane sa regionima u Slovačkoj, trebalo sa papira prevesti u bar jedan konkretan projekat.

Predsednik Pokrajinske vlade je slovačkoj ambasadorki preneo da je dobrodošla pomoć zemlje koja je već prošla put tranzicije prema modelu efikasne privrede.

Predložio je da Slovačka pomogne u realizaciji pilot-projekta u dve opštine na teritoriji AP Vojvodine, u edukaciji naših poloprivrednika na izradi projekata za korišćenje sredstava iz IPARD II programa Evropske unije, kao instrumenta za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja.

Sagovornici su se, takođe, složili da je neophodno raditi na zajedničkim projektima koji bi se realizovali u okviru Dunavske strategije, kao što su, na primer, prečistači otpadnih voda.

U razgovoru je bilo reči i o saradnji u oblasti IT sektora, proizvodnji zelene energije iz biomase i kogenerativnih energetskih postrojenja.

U drugom delu posete, Repčekova je Miroviću, pokrajinskim sekretarima i njihovim zamenicima predstavila prioritete Slovačke tokom predsedavanja Savetom Evropske unije.

Kao što je u utorak rekla u Odboru za evropske integracije Narodne skupštine, ambasadorka Repčekova je i u Pokrajinskoj vladi ponovila da je jedan od prioriteta i nastavak procesa proširenja Evropske unije i da Srbija ima podršku Slovačke u tom procesu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.