Miki Rurk: Sam sam kriv za svoju propast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2009, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miki Rurk: Sam sam kriv za svoju propast

SARAJEVO - Miki Rurk, holivudski glumac, koji je bio najveća zvezda ovogodišnjeg 15. Sarajevo film festivala, juče je u druženju s novinarima u Sarajevu ispričao kako je sam odgovoran što poslednjih petnaestak godina nije snimao filmove.

"Kriv sam. Postao sam neodgovoran i sam sam sjebao svoju karijeru. Bilo je ponuda, ali sam svima rekao da me poljube u dupe. Sreća, dobio sam drugu priliku, 'Hrvač' me podigao ne samo u glumačkom smislu nego me ojačao i kao osobu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kroz sport i treninge naučio sam se kretati i dobio sam osjećaj da nisam mrtav", ispričao je Rurk, a objavile banjalučke Nezavisne novine.

Tri nagrade za srpske umetnike

Film mladog srpskog reditelja Vladimira Perišića "Ordinari Pipl" (Obični ljudi) dobio je nagradu "Srce Sarajeva" za najbolji dugometražni igrani film na 15. "Sarajevo Film Festivalu" (SFF), koji je završen večeras u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Srce Sarajeva" za najboljeg glumca dobio je Relja Popović, tumač glavne uloge u "Običnim ljudima".

U konkurenciji dokumentarnih filmova istu nagradu osvojio je srpski film "Kavijar konekšn" autora Dragana Nikolića.

Pored toga, nagradu za ljudska prava dobio je srpski dokumentarac "Vrela krv" reditelja Marka Mamuzića.

"Film "Ordinari Pipl" kao blistavi trenutak kinematografije, istražuje univerzalnu zloupotrebu mladih muškaraca u vojsci", navodi se na sajtu SFF-a obrazloženje međunarodnog žirija, čija je predsednica bila slavna glumica Mirjana Karanović.

Film je snimljen u srpsko-francusko-švajcarskoj koprodukciji. Premijera je bila proletos u Kanu.

Ubuduće će se, kako je rekao, ozbiljnije odnositi prema ponudama režisera. Rurk je rekao da je "Rvač", jedno od najboljih filmskih ostvarenja u 2008. godini, ujedno njegov najteži i najdraži film koji je ikad snimio, iako mu se u početku nije svideo scenario.

"Reakcije rvača koji su ga pogledali i mojih prijatelja su bile odlične. Svi su zadovoljni jer priča nije bajka već stvarnost koja se svakome može desiti", rekao je Rurk.

Dodao je kako su pripreme za snimanje filma "Rvač" trajale sedam do osam meseci. To su mu, kako je rekao, bile najzahtevnije, ali i najlepše pripreme dosad za neku ulogu.

"Mnogo kila sam morao nabaciti i imao sam poseban meni i treninge. Nakon svega valjalo se vratiti na normalnu kilažu i mogu vam reći da su mi kolena od kila koje sam bio nabacio još sjebana. Shvatio sam da je nateži deo rvača inače u životu ne biti u formi, jer jednom kada padneš dole teško se podići ponovo", kaže Rurk.

Upitan da li u njegovom životu postoji fatalna žena i da li je u kontaktu s glumicom Kim Bejsinger, s kojom je glumio u velikom hitu "Devet i po nedelja", Rurk je rekao: "Kim sam nedavno sreo u Los Anđelesu, a pre toga se nismo se videli 20 godina. A postoji li fatalna žena - ne znam, ja je još čekam."

Pre filmske karijere bavio se boksom, ali je zbog teške povrede morao odustati od toga i počeo se baviti glumom, što mu je išlo za rukom.

Na pitanje da li smatra da je posao glumca sličan ringu, kazao je da se trudi da ne bude tako, ali je vrlo često to slučaj.

Rurk je na kraju dvadesetak minuta razgovora s novinarima u programu "Kafa sa..." zahvalio na gostoprimstvu u Sarajevu.

"Ljudi u ovom gradu su me primili više prijateljski nego u bilo kojem drugom gradu. Mislim da svi znate zašto. Molim se za vas i hvala na ukazanoj ljubaznosti", rekao je slavni holivudski glumac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miki Rurk prošetao Baščaršijom i probao bosanske specijalitete!

Izvor: Tracara.com, 20.Avg.2009, 21:25

Najveća zvezda 'Sarajevo Film Festival'-a je tu! U pitanju je Miki Rurk koji je u gradu Sarajevu po prvi put, a ako je sudeći po ovim fotkama, glumcu se tu jako sviđa. Miki je prošetao Baščaršijom, opušteno je ćaskao sa uličnim prodavcima, ispobavao razno-razne stvarčice koje se prodaju, a...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.