Mihajlović: Nema nesuglasica sa MUP-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nema nesuglasica sa MUP-om

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović negirala je danas da između njenog resora i MUP-a ima nesuglasica o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, te da je Radnu grupu formirala da bi taj zakon bio što bolji.

Mihajlović je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon prvog sastanka Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i učesnika u saobraćaju, kazala da je to radno telo formirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okviru postjojećeg Koordinacionog tela Vlade Srbije za bezbednost drumskog saobraćaja.

Ona je najavila brzo donošenje predloga tih izmena kako bi zakon počeo da se primenjuje od 1. januara.

"Nema nikakvih nesuglasica, zašto bi ih bilo između dva čalan vlade koji vode tako važne resore a naročito kada je reč o ovoj temi, jer moj cilj kao i svakog člana vlade jeste da se sačuvaju mladi životi", rekla je Mihajlović.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara rekla da je tačno da je MUP zvanični predlagač zakona, ali da ona ne vidi da tu postoji bilo kakav problem.

"Nesuglasice nisam primetila, MUP formalno predlaže ovaj zakon, a ako neko tumači da se ja mešam u poslove MUP-a, mogu da kažem samo da ja predsedavam Koordinacionim telom za bezbednost saobraćaja i ministar sam saobraćaja", rekla je ona.

Mihajlović je napomenula da je ptopuno sve jedno da li je u pitanju MUP ili ministarstvo saobraćaja već da je najvažnije da izmeđeni zakon bude dobar.

"MUP je predložio već izmene i dopune Zakona za bezbednost saobraćaja upravo, ne bih rekla na insistiranje, ali na poziv nekoga ko vodi Koordinaciono telo za bezbednost saobraćaja", rekla je Mihajlović.

Pojedini mediji pisali su, naime, da između Mihajlovićeve i ministra policije Nebojše Stefanovića postoje nesuglasice, te da na izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja rade dve radne grupe - ministarstva saobraćaja i policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi zakon o saobraćaju od 1. januara

Izvor: RTS, 26.Nov.2014

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predsednica Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i učesnika u saobraćaju Zorana Mihajlović očekuje da će izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se tiču mladih vozača, stupiti na snagu 1. januara sledeće godine. .."Radna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.