Mešovita srpsko-mađarska komisija u aprilu

Izvor: Akter, 13.Feb.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešovita srpsko-mađarska komisija u aprilu

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević najavio je danas da bi u aprilu u Beogradu trebalo da se održi sednica Mešovite komisije vlada Srbije i Mađarske, na kojoj će biti reči o položaju srpske zajednice u Majarskoj, kao i mađarske zajednice u Srbiji

Poslednji sastanak Međuvladine meštovite komisije održan je 2011. godine u Budimpešti, što je, kako je rekao, neprihvatljivo.

"Ova vlada hoće da pokaže da brine o sunarodnicima gde god se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nalazili, kao i o svim grajanima Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost", kazao je Ivanišević.

On je najavio da će tokom marta otići u Mađarsku gde će razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice.

"Nama su obe zajednice jednako važne i koliko ćemo se boriti za položaj Srba u Mađarskoj , borićemo se i da položaj mađarske zajednice u Srbiji bude adekvatan", rekao je Ivanišević novinarima u Subotici.

Kako je dodao, predsednik Skupštine Vojvodie Ištvan Pastor, kao i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta, biće u srpskom delu komisije, kao što će Srbi biti deo delegacije iz Mađarske.

"Odnosi dve zemlje su na istorijskom maksimumu, krasi ih prijateljstvo dva premijera i nema teme koja će te odnose poremetiti", dodao je Ivanišević.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.