Izvor: Blic, 14.Mar.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova Vučiću: Srbija je na pravom putu

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je večeras da je Srbija na pravom putu.

Ona je nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem istakla da je on sproveo velike reforme za investicije i ispunio je sve uslove za pregovore sa EU, što potvrđuje i otvranja dva poglavlja u februaru.

- Želim da mu kažem da nastavi te reforme po pitanju pravne države i to je bila jedna od tema naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovora. Takođe, NVO moraju da budu važni partneri vladi, mora postojati sloboda medija, što je jako važno. Kada govorimo o reformama, niko ne prisiljava Srbiju na to, već je to u njenom interesu. Državna preduzeća su takođe napredovala i Srbija je na pravom putu. Moramo da se borimo za stabilnost i Vučić je uvek bio za to da razvoj u regionu mora da bude miran razvoj, što nije jednostavno. Ove reforme su jako bitne i hrabre, i odnosi sa Kosovom su bolji - rekla je Merkelova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SASTANAK U BERLINU Merkelova Vučiću: Srbija je na pravom putu

Izvor: Blic, 14.Mar.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je večeras da je Srbija na pravom putu, kao i da, sprovodeći reforme, ispunjava standarde EU...Ona je na konferenciji sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Berlinu istakla da je on sproveo velike reforme koje su omogućile investicije i ispunio je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.