MANS: Poziv na građansku neposlušnost u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 04.Maj.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MANS: Poziv na građansku neposlušnost u Crnoj Gori

Podgorica - Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović pozvala je građane Crne Gore da dođu na protest u subotu u podne na kojem će tražiti od premijera Igora Lukšića da podnese ostavku.

Ona je pozvala građane i na neposlušnost i da ne plaćaju račune "sa ugradnjom".

Ćalović je podgoričkim Vijestima rekla da će se organizatori, Unija slobodnih sindikata, Studentska unija i MANS, okupiti ispred zgrade Univerziteta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Podgorici, proći pored "stubova sistema koji štite interese organizovanog kriminala i zaustavljaju Crnu Goru", da bi ispred zgrade Vlade tražili da podnesu ostavku jer nisu ispunili nijedan od zahteva građana.

- Posebno pozivamo državne činovnike da nam se pridruže i masovno dođu, jer zahvaljujući tim ljudima ova država funkcioniše, i većina njih pošteno zarađuje svoje mizerne plate - izjavila je Ćalović.

- Oni znaju da sedam odsto, koliko su funkcioneri odlučili da umanje svoja zvanična primanja, sigurno neće ugroziti njihov standard. To je najobičniji marketinški trik i uvod u otpuštanja i smanjenje plata državnoj administraciji - rekla je Ćalović.

Ona je zato pozvala njih i sve građane da pruže otpor takvim politikama Vlade i zatraže da snose odgovornost za uništavanje crnogorske privrede.

Prema njenim rečima, građani imaju pravo na neposlušnost kada Vlada ne radi u javnom interesu i imaju pravo da ne poštuju nepravedne zakone i naredbe vlasti.

- Imamo i pravo i obavezu da se pobunimo - istakla je Ćalović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CG: Nevladin sektor, sindikati i studenti pozvali na protest

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2012

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Studentske unije pozvali su još jednom građane Crne Gore da dođu na  sutrašnji protest u Podgoricu Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković rekao  je da je ta organizacija bila obavezna organizirati ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Podgorici danas treći veliki građanski protest

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2012, 09:35

U Podgorici će danas biti održan veliki građanski protest zbog teške socijalno-ekonomske situacije, koji organizuju Unija slobodnih sindikata i Mreže za afirmaciju nevladinog sektora /MANS/. Građani će se okupiti u 12.00 časova ispred tehničkih fakulteta i krenuti u protestnu šetnju ka zgradi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Lukšiću 10 dana rok za ostavku"

Izvor: B92, 05.Maj.2012

Podgorica -- U Podgorici je održan protest, zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja u zemlji, s koga je premijeru Lukšiću postavljen rok od 10 dana da podnese ostavku...Na protestu je ocenjeno da Vlada Crne Gore ne radi u interesu građana, već u interesu tajkuna i organizovanog kriminala..."Lukšić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.