Loša saradnja nevladinog sektora i lokalne samouprave

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Jan.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša saradnja nevladinog sektora i lokalne samouprave

Saradnja lokalne samouprave i organizacija civilnog društva (OCD) u Srbiji nije zadovoljavajuća i neophodno je da se dalje unapredjuje, ocenjeno je na skupu u Beogradu na kojem su predstavljeni uspešni primeri te saradnje. Direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom ocenila je da, dok je na republičkom i pokrajinskom nivou saradnja unapredjena, to nije slučaj kod gradova i opština koje ne razumeju kako da saradjuju s nevladinim sektorom i kako da transparetno finansiraju projekte. Ipak, predstavnici SKGO kažu da postoji interesovanje opština za saradnju sa civilnim društvom a u cilju deljenja znanja i ideja oko realizacije zajedničkih ciljeva.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak Norveške ambasade sa organizacijama civilnog društva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015

U petak 30. januara Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine biće domaćin radnog sastanka između predstavnika Norveške ambasade u Srbiji i predstavnika civilnog društva i nevladinog sektora. Sastanak će biti održan u velikoj sali Skupštine sa početkom u 10.00 časova...Ambasador Norveške u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.