Ljušićeva ostavka bez obrazloženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljušićeva ostavka bez obrazloženja

Konferencija za novinare, na kojoj je v.d. direktor Službenog glasnika Radoš Ljušić, trebalo da obrazloži ostavku, podnetu dan ranije, nepun sat pre održavanja je otkazana, a o razlozima otkazivanja, u Službenom glasniku ćute.

Svoju ostavku, dan ranije, Ljušić nije hteo da komentariše. Rekao je samo da razlog za nisu nedavni napisi u beogradskim listovima, u kojima su preneta strahovanja autora Službenog glasnika da će njihove neprodate knjige završiti kao stara hartija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tim povodom Ljušić je krajem prošlog meseca sazvao vanrednu konferenciju za medije, a pisanje listova nazvao orkestriranom hajkom na njega.

Za samo nekoliko dana pojavilo se 12 tekstova, u kojima je optuživan da Službeni glasnik spaljuje knjige i klasike domaće i svetske književnosti secka u staru hartiju, navodi Politika.

List dodaje da sve to nije tačno.

Problem zaliha je veliki, i ozbiljno opterećuje poslovanje Službenog glasnika. U magacinu, nalaze se knjige u vrednosti od 590.000.000 dinara. Zbog ovako velikih zaliha, predložili su još u martu prošle godine, Ministarstvu kulture, a pre izvesnog vremena i Vladi Srbije, da deo tih knjiga poklone u humanitarne svrhe: poplavljenim područjima i siromašnim bibliotekama.

Očekivali su, dodaje list, da vlada usvoji njihov predlog, oslobodi ih PDV na poklonjene knjige, i tako vredna dela, koja godinama leže u magacinu Glasnika, odu u ruke čitalaca. Ni Ministarstvo kulture, ni vlada, još se nisu oglasili.

Možda i tu leži deo razočarenja Radoša Ljušića. A spekulisalo se i oko jedne izjave Aleksandra Vučića, koji je u televizijskoj emisiji „Teška reč”, rekao da se o stanju u Službenom glasniku, obaveštava iz tekstova Svetislava Basare u listu Danas.

Ljušića je juče primio premijer Aleksandar Vučić i zamolio ga da povuče ostavku, preneli su mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.