Ljubljana: Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Slovenije

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana: Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Slovenije

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar odbrane Slovenije Andreja Katič potpisali su u Ljubljani sporazum o vojno-tehničkoj saradnji. Sporazum predviđa tešnju saradnju u oblasti vojne logistike i industrije dve zemlje.

Katičeva je nakon potpisivanja sporazuma rekla da se nada podsticanju saradnje istraživačkih, tehnoloških i privrednih subjekata u oblasti naoružanja, opreme, istraživanja i razvoja naoružanja i druge opreme, saopšteno je iz Ministarstva odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Slovenije.

Ona je najavila da će za saradnju u tim oblastima, ali i u oblasti standarizacije, kodifikacije, sistema kvaliteta, te razmeni stručnjaka, usluga i osposobljavanja, kao i u obrazovanju kadrova biti formirana posebna radna grupa.

Sa konkretnim projektima dvije zemlje će moći da se kandiduju i za sredstva Evropske odbrambene agencije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Slovenija i Srbija potpisale sporazum o vojno-tehničkoj saradnji

Izvor: RTS, 01.Dec.2015

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i slovenačka ministarka Andreja Katič potpisali su u Ljubljani sporazum o vojno-tehničkoj saradnji dve države. . Sporazum će omogućiti tesniju saradnju u oblasti vojne logistike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.