LSV: Obezbediti akontaciju za seljake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Obezbediti akontaciju za seljake

ZMAJEVO -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) će od ministra poljoprivrede tražiti da zemljoradnicima pod hitno obezbedi određenu akontaciju kako bi mogli lakše da proizvode, izjavio je danas zamenik predsednika te stranke Bojan Kostreš.

"Isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali pošteno je da im se unapred da određena akontacija i na taj način im se omogući da lakše funkcionišu i obrađuju njive", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Kostreš u razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima u Zmajevu.

Kostreš je ocenio i da su subvencije male i nedovoljne i da agrarni budžet u Srbiji nije ni blizu onoga u Hrvatskoj ili zemljama u okruženju, a pogotovo ne u Evropskoj uniji.

"LSV zbog toga smatra da Vojvodina mora da ima zakonodavnu vlast, da bi se u Vojvodini rešavalo o subvencijama za poljoprivrednike, a ne da te subvencije dolaze iz Beograda", navedeno je u saopštenju te stranke.

Kostreš je naglasio da je dogovor između Ministarstva poljoprivrede i zemljoradnika neophodan, ali da taj dogovor ne može biti deo političkih sukoba niti predizborne kampanje.

Poljoprivrednik iz Zmajeva Svetozar Botić, ponovio je da zemljoradnici od Ministarstva traže da se subvencije i dalje isplaćuju po hektaru, kao i ranijih godina, a ne po kilogramu.

"Subvencije po kilogramu ne odgovaraju poljoprivrednicima iz više razloga, a jedan od njih je i strah od sušne godine, kada prinosi podbace", objasnio je Botić, podsetivši da protest poljoprivrednika nije okončan, već samo zamrznut do 24. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV traži akontacije za ratare

Izvor: RTS, 04.Apr.2012

Zemljoradnicima treba hitno obezbediti akontacije kako bi im se olakšala proizvodnja, rekao zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. Vojvodina mora da ima zakonodavnu vlast kako bi se u Vojvodini rešavalo o subvencijama za poljoprivrednike, a ne u Beogradu, rekao Kostreš...Liga socijaldemokrata Vojvodine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.