LE: Prva pobeda Junajteda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Prva pobeda Junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda zabeležili su prvu pobedu u Ligi Evropa ove sezone, pošto su večeras na svom terenu pobedili ukrajinsku Zoriju sa 1:0, u drugom kolu takmičenja.

Fenerbahče je u derbiju kola pobedio Fejenord sa 1:0. Najubedljiviji trijumfu u drugom kolu zabeležio je Zenit Sankt Petersburg nad AZ Alkmarom, 5:0. Roma je na svom terenu bila ubedljiva protiv Astre 4:0, dok je Genk bez problema pobedio Sasuolo 3:1. Ostale utakmice završene su sa malim brojem golova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Junajted je kontrolisao utakmicu, ali nije imao previše šansi protiv ukrajinskog autsajdera. "Đavoli" su u prvom poluvremenu imali tri dobre prilike, a u drugom nijednu ako se ne računa lep gol Zlatana Ibrahimovića glavom.

Zorija je pre toga mogla da povede, ali je golman Junajteda Serhio Romero sjajno odbranio šut Paulinja.

Junajted je u prvom kolu izgubio od Fejenorda 1:0, tako da je na prvom emstu u grupi sada Fenerbahče, koji je kod kuće pobedio holandsku ekipu 1:0, posle remija sa Zorijom 1:1 u prvom kolu.

Utakmica u Istanbulu bila je ujednačena, ali je Fenerbahče imao više šansi i slavio je golom Emanuela Emenikea u 18. minutu.

Zenit je u prvom kolu u gostima pobedio Makabi sa 4:3, a večeras je priredio još jednu "goleadu", pošto je pobedio Alkmar 5:0. Ruska ekipa dala je četiri gola u drugom poluvremenu, dok je holandska dva puta tresla mrežu domaćina, ali golovi nisu priznati zbog ofsajda.

Zenit ima šest bodova i prvi je u grupi, ispred Dundalka, koji je kod kuće pobedio Makabi 1:0 i tako osvojio četvrti bod.

U ostalim utakmicama Atletik Bilbao je kod kuće pobedio Rapid, tako da sada, posle pobede Genka nad Sasuolom, sva četiri tima u Grupi F imaju po tri boda.

Austrija i Viktorija Plzenj igrali su 0:0, tako da sada austrijska ekipa ima tri boda, jedan manje od vodeće Rome, a češka dva. Astra je bez bodova.

Kiparski APOEL pobedio je u gostima šampiona Grčke Olimpijakos 1:0 i tako ostao jeidni tim sa obe pobede u grupi, pošto su Astana i Jang Bojs ranije danas igrali nerešeno.

Sent Etjen je na svom terenu osvojio prvi bod, pošto je Nolan Ru postigao gol u četvrtom minutu nadoknade i tako doneo svom timu 1:1 protiv Anderlehta.

Poraz Intera u Pragu

Fudbaleri Sparte iz Praga pobedili su večeras na svom terenu Inter sa 3:1 u utakmici drugog kola Grupe K Lige Evropa.

Inter je tako i dalje bez pobede u Ligi Evropa, pošto je u prvom kolu poražen od Hapoel Ber Ševe, dok je Sparta upisala prve bodove.

Golove za Spartu postigli su Vaclav Kadlec sedmom i 25. minutu i Mario Holek u 76. minutu, dok je strelac jedinog gola za Inter bio Rodrigo Palasio u 71. minutu.

U drugoj utakmici Grupe K Hapoel Ber Ševa i Sautempton odigrali su bez golova.

Fudbaleri Fiorentine slavili su sa ubedljivih 5:1 protiv Karabaga u gostima, dok je PAOK pobedio Liberec sa 2:1 u utakmicama Grupe J.

Italijanska ekipa i PAOK imaju po četiri boda, a Liberec i Karabag po jedan.

Fudbaleri Ajaksa su sa 1:0 pobedili Lijež u utakmici drugog kola Grupe G, a stelac jedinog gola bio je Kasper Dolberg. U drugom meču te grupe Selta je sa 2:0 pobedila Panatinaikos.

Ajaks je prvi u Grupi G sa šest bodova, Selta je druga sa dva boda manje, Lijež je do sada osvojio bod, dok je Panatinaikos bez bodova.

Fudbaleri Šalkea upisali su prvu pobedu, pošto su na svom terenu savladali Salcburg sa 3:1, dok je Krasnodar s ubedljivih 5:2 bio bolji id Nice u utakmicama Grupe I. Ruska ekipa posle dva kola ima maksimalan učinak, Šalke ima tri boda, dok su Salcburg i Nica bez bodova.

Fudbaleri Steaue i Viljareala odigrali su nerešeno 1:1, a Cirih je na svom terenu pobedio Osmanlispor sa 2:1 u mečevima Grupe L.

U Grupi H Šahtjor je sa 2:0 pobedio Bragu, dok je Gent istim rezultatom slavio protiv Konjaspora.

Majnc bolji od Gabale

Fudbaleri Majnca pobedili su ranije danas u gostima azerbejdžanski Gabalu sa 3:2 u utakmici drugog kola Grupe C Lige Evropa.

Majnc je tako stigao do prve pobede u Ligi Evropa, dok je Gabala i dalje bez trijumfa.

Golove za Majnc postigli su Jošinori Muto u 41, Džon Kordoba u 68. i Levin Oztunali deset minuta kasnije. Strelci za Gabalu bili su Ruslan Gurbanov i Sergei Zenjov.

U drugom meču Grupe C kasnije se sastaju Sent Etjen i Anderleht.

Fudbaleri Astane i Jang Bojsa odigrali su bez golova u utakmici Grupe B, tako da su oba kluba upisala prve bodove.

U drugoj utakmici te grupe kasnije se sastaju Olimpijakos i APOEL.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.