Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244

Izvor: S media, 02.Avg.2010, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo traži zamenu Rezolucije 1244

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni zatražio je danas od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna "zamenu" Rezolucije 1244 UN o Kosovu, saopštilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Hiseni se danas u Njujorku sastao sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.

"Na ovom sastanku ministar Hiseni zatražio je zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti. U ovom kontekstu, ministar je kazao da zahtev za zamenom Rezolucije nije uperen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protiv UNMIK-a, koji je obavio dobru misiju na Kosovu, već se zahtev zasniva na korenitoj promeni okolnosti nakon proglašenja nezavisnosti Kosova i mišljenja Medjunarodnog suda pravde", navodi se saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Kosova rekao je Ban Ki Munu da je nakon mišljenja Medjunarodnog suda pravde osnovni cilj Kosova učlanjenje u UN.

"Hiseni je (Ban Ki Munu) jasno stavio do znanja finalni cilj Republike Kosovo - da postane član Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

Medjunarodni sud pravde ocenio je 22. jula da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije prekršila medjunarodno pravo, kao ni Rezoluciju 1244.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiseni: Tražim zamenu Rezolucije 1244 SB UN

Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2010

Kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni zatražio je danas, na sastanku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom u Njujorku, zamenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Vesti-online.com...

Jeremić na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2010, 01:46

NJUJORK -..Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće danas u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gde će u Njujorku učestvovati na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), koja je posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova...Jeremić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.