Koja: Austrija će glasati za dodeljivanje statusa kandidata Srbiji

Izvor: Blic, 22.Feb.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koja: Austrija će glasati za dodeljivanje statusa kandidata Srbiji

Ambasador Austrije u Beogradu Klemens Koja izjavio je danas da će ta zemlja glasati za dodeljivanje statusa kandiatat Srbiji na Savetu ministara EU u Briselu krajem februara.

"Verujem da ćete na sledećem Savetu ministara dobiti status kandidata. Austrija će glasati za to", rekao je Koja na tribini o značaju transporta i energetike kao razvojnih šansi Srbije.

Ambasador je istakao i da je razvoj saobraćajne infrastrukture veoma značajan za privlačenje stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << investitora u Srbiju i naveo da je trenutno u Srbiji prisutno oko 400 austrijskih kompanija.

Povezane vesti: Tadić: Nisam optimista kada je u pitanju status kandidata Simić:Pregovori u Briselu presudni za kandidaturu Berns: Status kandidata za članstvo Srbije u EU nadomak ruke U Briselu sutra nastavak dijaloga Beograda i Prištine Potpredsednik EP: Srbija će dobiti status kandidata u martu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.