Koalicija SPS-PUPS-JS predala izbornu listu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SPS-PUPS-JS predala izbornu listu

BEOGRAD -

Lideri sve tri stranke koalicije "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu sa 13.800 potpisa birača koji ih podržavaju.

Prvi na listi je lider socijalista Ivica Dačić, a slede Jovan Krkobabić, Slavica Đukić Dejanović i Dragan Marković Palma.

Lideri stranaka poručili su da će na izborima 6.maja osvojiti više poslaničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mandata nego što je to bilo na prošlim izborima i to, kako su rekli, barem duplo više od 7,6 posto glasova koliko je iznosio izborni rezultat 2008. godine.

Oni su se složili u oceni da je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji i da joj ne trebaju laži i prevari već da je, kako su poručili, potrebno boriti se za rešavanje najpre ekonomskih, a zatim i pitanja socijalne pravde, kao i pravde na svim nivoima.

"Srbiji je potrebna sigurna ruka koja će da je vodi, odgovorna vlast jer za nas postoji jedino i uvek Srbija. Naravno da želimo u EU, ali ne na štetu nacionalnih interesa", rekao je Dačić.

On je naglasio da je SPS prvi koji je predao listu po danu, istakavši da ta vrsta simbolike označava da kod socijalista nema prevare i laži, za razliku od onih koji to čine po noći.

"Želimo da se građanima predstavimo onim što smo uradili u proteklom periodu, a ne obećanjima i prevarama tokom par nedelja kampanje", poručio je Dačić i dodao da je razmišljao da li uopšte da ide u kampanju, pošto smatra da je najbolja kampanja posao koji radi.

Dačić je insistirao da ne želi da zloupotrebljava svoju funkciju ministra unutrašnjih poslova i zapitao odakle strankama novac za bilborde, plakate i spotove u vreme velike ekonomske krize, da li i kome nešto duguju i poručio da oni koji se do sada nisu iskazali rezultatima, sigurno im to neće pomoći u kratkom periodu kampanje.

"Mi ne dugujemo nikome ništa, kod nas nema prevare, ne očekujemo ministarska mesta, već odgovornost da vodimo Srbiju", naglasio je Dačić.

Lider SPS misli da Srbija živi u vremenu neinventivne političke scene, na šta ukazuju slogani, a izdvojio je DS-ov "Bolji život", uz napomenu da su "naprednjaci pokret, a da se pojavio i Preokret Čedomira Jovanovića sa SPO-om".

"Mislim da je ovo jedna neravnopravna trka, kao da se osećaju toliko nadmeno da smatraju da ne treba čak ni da lažu birače u predizbornoj kampanji. Životinje će se u štalama ugušiti od parfema. Srbija je u teškoj situaciji, ne trebaju joj laži ni prevare", rekao je Dačić.

Govoreći o teškom ekonomskoj situaciji, lider socijalista je kao posebnog neprijatelja Srbije izdvojio finansijsku oligarhiju i poručio da se posle izbora, ako SPS ponovo bude u vlasti, MMF neće dugo zadržati u Srbiji.

"Neka nađu drugu zemlju za svoje eksperimente", rekao je Dačić.

Kritikujući političke protivnike, lidere DS i SNS Borisa Tadića I Tomislava Nikolića, da žele da podele Srbiju, Dačić je još jednom poručio da to nije uspelo ni Slobodanu Miloševiću i da je "novčić, možda, u drugom delu česnice".

Dačićevi koalicioni partneri Jovan Krkobabić (PUPS) i Dragan Marković (JS) podržali su prvog na listi, smatrajući da je njihov budući zajednički posao unapređenje života svih kategorija stanovnika i da taj posao treba da iznese odgovorna vlast sa utvrđenim prioritetima, od kojih je prvi – čovek.

"Zamolio bih direktore bolnica da ne puštaju političare u zdravstvene ustanove, jer sada vlada virus laži i obećanja", rekao je Marković.

Koalicija "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" sedma je po redosledu na zajedničkoj izbornoj listi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Pocrkaće stoka od parfema

Izvor: Mondo, 22.Mar.2012

Lideri sve tri stranke koalicije "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" predali su RIK-u izbornu listu koja je odmah danas i potvrđena. Dačić ukazao na "opasnost za domaće životinje u štalama, da uginu od silnih mirisa parfema" tokom predizborne kampanje.

Nastavak na Mondo...

Koalicija SPS-PUPS-JS predala listu

Izvor: Šumadija Press, 22.Mar.2012

Lideri sve tri stranke koalicije "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS" predali su jutros Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu.

Nastavak na Šumadija Press...

Proglašena izborna lista SPS-PUPS-JS

Izvor: Blic, 22.Mar.2012

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu koalicije "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS" za parlamentarne izbore koji treba da budu održani 6. maja. ..Ta lista će na zbirnoj izbornoj listi biti pod rednim brojem sedam...Na izbornoj listi koalicije "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS" ima...

Nastavak na Blic...

Izbori 2012 - Beograd

Izvor: Studio B, 22.Mar.2012

Predizbornu kampanju obeležile su mnogobrojne aktivnosti političkih stranaka...SPS PUPS predaja liste..Koalicija SPS-PUPS-JS predala je izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj je 10 odsto nestranačkih ličnosti. Lista se zove "Ivica Dačić SPS-PUPS-JS-Milan Krkobabić", a prvi na...

Nastavak na Studio B...

NENAD BOROVČANIN: RADIĆU ŠTA MI DAČIĆ KAŽE

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012, 09:48

Za mene i SPS je najvažnije da Srbija počne da gradi sebe, svoje institucije i ekonomiju..BEOGRAD - Privukao me Dačić!..Poznati srpski bokser Nenad Borovčanin, treći na izbornoj listi SPS kaže da ga je politici privukao lider socijalista, koji mu je uručio zastavu Srbije pred poslednju odbranu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.