Kineski predsednik u petak u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski predsednik u petak u Srbiji

Predsednik Kine Si Đinping doputovaće u petak, 17. juna, u trodnevnu posetu Srbiji, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prvog dana posete, predsednik Kine će zajedno s Nikolićem položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriće spomenik kineskom filozofu Konfučiju, kao i tablu novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dvojica predsednika će tom prilikom položiti i vence na spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine.

Drugog dana posete, u subotu 18. juna, održaće se sastanak predsednika Srbije i Kine, kao i sastanak delegacija dve zemlje, posle čega će biti potpisano više međudržavnih sporazuma.

Nikolić će Si Đinpingu uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a nakon ceremonije uručenja ordena, predsednik Kine sastaće se s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i s predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Trećeg dana posete, u nedelju 19. juna, predsednici Nikolić i Si posetiće Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Aleksandar Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski predsednik stiže sa pratnjom od 200 ljudi

Izvor: Mondo, 13.Jun.2016

Predsednik Kine Si Đinping stiže u Beograd u petak, 17. juna, u zvaničnu trodnevnu posetu Srbiji, sa pratnjom od 200 ljudi, a predviđeno je da bude potpisano 20 sporazuma o saradnji Srbije i Kine...Foto: youtube/printscreen.."Večernje novosti" navode da je plan posete prilično zgusnut i da će...

Nastavak na Mondo...

Nikolić i Đin Ping i na Kalemegdanu

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2016

Plan trodnevnog boravka predsednika Kine u Srbiji. Iz Pekinga kao pratnja stiže više od 200 ljudi. Biće potpisano 20 sporazuma o saradnji između dve zemlje PREDSEDNIK Kine Si Đin Ping 17. juna u popodnevnim satima stiže u zvaničnu, trodnevnu posetu Srbiji, a u njegovoj pratnji...

Nastavak na Večernje novosti...

Si Djinping u petak dolazi u Srbiju

Izvor: Beta, 13.Jun.2016

Predsednik Kine Si Djinping doputovaće u petak, 17. juna, u trodnevnu posetu Srbiji, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića.Prvog dana posete, predsednik Kine će zajedno s Nikolićem položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriće spomenik kineskom...

Nastavak na Beta...

Stiže kineski predsednik, u pratnji 200 ljudi!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2016

Predsednik Kine Si Đinping 17. juna u popodnevnim satima stiže u zvaničnu, trodnevnu posetu Srbiji, a u njegovoj pratnji biće više od 200 ljudi, javljaju agencije...Plan posete predsednika najmnogoljudnije zemlje na svetu prilično je zgusnut. Visoki gost iz Pekinga prespavaće dve noći u Beogradu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.