Ketrin Ešton čestitala Nikoliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketrin Ešton čestitala Nikoliću

BRISEL/BEOGRAD -

Visoka predstavnica EU za spoljnu poltiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da je potrebno brzo obrazovanje vlade koja će raditi na ekonomskim reformama i evrointegracijama.

"Čestitam izabranom predsedniku Nikoliću na pobedi na jučerašnjim predsedničkim izborima i srpskom narodu na slobodnim, fer i mirnim izborima. Dozvolite mi da pohvalim (bivšeg predsednika Borisa) Tadića za sve što je uradio dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio predsednik i u evropskim integracijama i regionalnom pomirenju. Želim mu sve najbolje", navodi se u izjavi Ketrin Ešton dostavljenoj agenciji Beta.

Ona je navela da je "Srbiji potrebna snažna vlada i parlamentarna većina za ostvarivanje ekonomskog napretka i evropskih integracije kojim srpski narod teži" što, kako je ocenila, "nije moguće bez teških reformi i političke hrabrosti"

Ketrin Ešton je ocenila da Srbija može uspeti samo obrazovanjem uspešne koalicije i razvijanjem dobrih odnosa sa susedima. Takođe je istakla da je "nastavak dijaloga Beograda i Prištine i dalje je posebno značajan".

Visoka predstavnica je navela da Evropska unija očekuje da će novi srpski parlament biti konstituisan i da će biti brzo obrazovana nova vlada "posvećena reformama i nastavku evropskih integracija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ketrin Ešton: Potrebno brzo obrazovanje vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2012

Visoka predstavnica EU za spoljnu poltiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da je potrebno brzo obrazovanje vlade koja će raditi na ekonomskim reformama i evrointegracijama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ashton poručila da treba što prije formirati vladu Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2012

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku  politiku i sigurnost Catherine Ashton pridružila se danas evropskim liderima koji su čestitali izbornu pobjedu Tomislavu Nikoliću. "Čestitam novoizabranom predsjedniku Nikoliću pobjedu na jučerašnjim izborima, a srpskom narodu na slobodnim, fer...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ketrin Ešton čestitala Tomislavu Nikoliću

Izvor: Blic, 21.Maj.2012

Visoka predstavnica EU za spoljnu poltiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da je potrebno brzo obrazovanje vlade koja će raditi na ekonomskim reformama i evrointegracijama. Ketrin Ešton je ocenila da Srbija može uspeti samo obrazovanjem uspešne...

Nastavak na Blic...

Ko sve (ni)je čestitao Nikoliću

Izvor: B92, 22.Maj.2012, 18:00

Beograd -- Od Brisela i Moskve do Podgorice i Zagreba, stizale su čestitke Tomislavu Nikoliću na pobedi u trci za predsednika Srbije. Najmanje čestitki je iz Beograda...Od nedelje kasno uveče novoizabranom predsedniku Srbije stižu čestitke. Najviše ih je bilo u ponedeljak, kada su između ostalog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.