Kampanja namenjena izbeglicama

Izvor: Akter, 02.Sep.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja namenjena izbeglicama

Vlada Mađarske pokreće informativnu kampanju suzbijanja ilegalne imigracije, saopšteno je večeras iz kabineta premijera Viktora Orbana

Tokom kratke, ali fokusirane kampanje Vlade, obaveštenja na lokalnim jezicima će biti u vodećim novinama u zemljama porekla i tranzitnim zemalja najviše povezanim sa ilegalnim migracijama, stoji u saopštenju.

Informativna kampanja će obuhvatiti bilborde, letke i višejezičnu onlajn platformu.

Mađarska vlada će u >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << obaveštenjima skrenuti pažnju na zakonodavne promene koje priprema u borbi protiv ilegalne imigracije.

Kako se navodi, naglašavaće se da će se Mađarska, u skladu sa međunarodnim i EU pravnim obavezama i humanitarnim normama, ravnopravno odnositi prema svim izbeglicama koje u zemlju ulaze legalno.

Međutim, svi migranti koje ilegalno ulaze u Mađarsku će biti podvrgnuti punoj strogosti zakonskih procedura, koje su na raspolaganju Vladi, ističe se u saopštenju.

Mađarska vlada podseća da su ove godine slične kampanje pokrenule Austrija i Nemačka - na Kosovu, takođe pomoću međunarodnih marketinških agencija.

Kao rezultat nemačke kampanje, broj aplikacija sa Kosova je znatno smanjen, navodi se u saopštenju.

Ističe se da, kao i u nemačkoj i austrijskoj kampanji, svrha i poruke nisu uvredljive, već informativne.

Osim smanjenja pritiska ilegalnih migracija na Mađarsku, Vlada Mađarske očekuje da kampanjom pošalje jasnu poruku odvraćanja najviše nehumanim organizatorima ilegalne migracije- kriminalnim grupama koji profitiraju od krijumčarenja migranata, poručuje se u saopštenju iz kabineta Orbana.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.