Kalanović: URS ne ulazi u vladu bez Dinkića

Izvor: Studio B, 16.Jun.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: URS ne ulazi u vladu bez Dinkića

Član predsedništva Ujedinjenih regiona Sribije Verica Kalanović kaže da URS neće ući u vladu ako u njoj nema mesta za Mlađana Dinkića, jer je on garant za sprovođenje njihovog predizbornog programa.

"Dinkić je jedan od tvoraca našeg predizbornog programa i garant za njegovo sprovođenje, tako da bi ulazak u vladu bez njega za nas bio nezamisliv", rekla je Kalanović u intervjuu za "Blic".

Kalanović je rekla da bi bio neozbiljan svaki mandatar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji bi formirao vladu sa URS, ali bez Mlađana Dinkića. "U tom slučaju, naš odgovor bi bio vrlo jasan - ne. Već se pokazalo da je izmeštanje odluka van vlade propali projekat i mi ne želimo da ponavljamo tuđe greške", navela je Kalanović.

Ona ističe da URS vladu shvata kao tim jakih i sposobnih ljudi koji su spremni da istini uvek pogledaju u oči i da je Dinkić upravo čovek za takav tim.

A što se tiče ideologije, "ni Demokratska stranka nije više onaj stari DS, niti je Srpska napredna stranka onaj stari SNS", rekla je ona, navodeći da "danas svi znamo ko sa kim neće, a niko nema hrabrosti da kaže - dosta je ove agonije".

Kalanovićeva je rekla da država mora prvo da štedi na sebi, a ne na građanima i ne sme da bude teret, nego servis privredi. "Odgovor se nalazi u ekonomskoj politici, koja sa jedne strane podrazumeva kresanje nepotrebnih troskova i smanjenje birokratije, a sa druge podršku investicijama, razvoju i očuvanju standarda građana. Za to je potreban ozbiljan antikrizni program, jer je situacija u privredi i celoj zemlji izuzetno teška", kazala je Kalanović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalanović:Dinkić gleda istini u oči

Izvor: B92, 16.Jun.2012

Beograd -- URS neće ući u vladu ako u njoj nema mesta za Mlađana Dinkića, jer je on garant za sprovođenje njihovog predizbornog programa, kaže Verica Kalanović..."Dinkić je jedan od tvoraca našeg predizbornog programa i garant za njegovo sprovođenje, tako da bi ulazak u vladu bez njega za nas...

Nastavak na B92...

Kalanović: URS ne ulazi u Vladu bez Dinkića

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jun.2012

- Dinkić je jedan od tvoraca našeg predizbornog programa i garant za njegovo sprovođenje, tako da bi ulazak u Vladu bez njega za nas bio nezamisliv - kaže članica Predsedništva URS

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.