Kacin: EU bez favorita u  Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 04.Mar.2012, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: EU bez favorita u Srbiji

NOVI SAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je Evropskoj uniji svejedno ko će da pobedi na izborima u Srbiji i dodao da će podršku Brisela dobiti svaka politička grupacija koja pokaže da ima jasnu evropsku orijentaciju.

"Ne sme EU da ima svoje favorite na izborima, ona može samo da prizna demokratsko donešeni rezultat izbora i da sarađuje na najbolji mogući način. Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ne može birati funkcionere EU pa ni EU obrnuto", rekao je Kacin u intervjuu za današnji novosadski Dnevnik.

Ocenio je da je veoma važno da se došlo do trenutka u evropskim integracijama Srbije kada više nije važno ko pobeđuje na izborima.

"Podsetiću vas da je ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju počela kada je (predsednik naprednjaka) Tomislav Nikolić napustio klub radikala i založio se za ratifikaciju Sporazuma u skupštini. Njegov politički obrt je nešto što EU samo može da pozdravi", poručio je Kacin. Prema njegovim rečima, od momenta kada je Srbija dobila status zemlje-kandidatkinje za EU, Ruska Federacija kao opcija, odnosno alternativa EU ne postoji više ni kao politička, a kamoli ekonomska ili demokratska alternativa.

G-dine Kacin nama Srbima je jedini spas: 1. ) Da prekinemo sve pregovore za ulazak u EU. 2. ) Da zabranimo izboreu Srbiji, jer je to Cirkus“ koji su smislili katolički jezuiti za sluđivanje masa. U Srbijije i pozicija i opozicija na istom platom spisku jezuita napolju, a kontrolišu ih preko BIA koju nadzire CIA. 3.) Da nekog srpskog seljaka postavimo za predsednika Srbije i da se okrenemo Rusiji ili nas neće biti. Naši Đedovi su izlazili na 4 mora, a mi još malo ni na Dunav. Pobili nas katolički jezuiti 10 miliona u zadnjih 100 godina. Razkomadali nam srpski korpus i okružili nas sa: 1) Srbi katolici tzv. Hrvati. 2.) Srbi muslimani BiH. 3.) Srbi crnogorci. 4.9 Srbi vojvođani itd...,

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.