Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS traži pomoć u rasvetljavanju ubistava u Goraždevcu

PRIŠTINA - Kosovska policija apeluje na sve koji imaju informacije o ubistvu dvojice srpskih mladića u Goraždevcu pre pet godina, da pomognu u hapšenju ubica i njihovom privođenju pravdi, preneli su prištinski mediji.

"Nažalost, do danas nisu pronađeni počinioci ovog kukavičkog zločina. Bez sumnje, svi koji su upoznati sa tim ko je izvršilac zločina, odlučili su da ne pričaju o tome", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da će sve informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << date policije biti poverljive da bi se zaštitili oni od kojih su dobijene i koji pomažu u istrazi.

Policija podseća da se za davanje informacija građani mogu javiti u bilo koju policijsku stanicu ili na telefonski broj 038 - 504 604 6666.

U saopštenju se navodi da je zajednički policijski tim, sastavljen od međunarodnih i lokalnih policajaca, izvršio još neka dodatna ispitivanja u toku godine, ali i dalje nemaju potrebne informacije koje bi pomogle da se identifikuju osumnjičeni za ovaj zločin.

"Ovaj slučaj se aktivno istražuje i nikada se neće smatrati zaboravljenim. Policija konstantno traži pomoć građana da bi se rasvetlio ovaj slučaj koji se desio 13. avgusta 2003 godine", ističe se u saopštenju.

U saopštenju policije se navodi da je policija odmah posle zločina započela prikupljanje podataka i dokaza, i u toku istrage koja je sprovedena, ispitano je 75 svedoka i osumnjičenih lica, izvršeno više od 100 kućnih pretresa, gde je pronađeno sedam oružanih naprava, ali nijedna povezano sa ovim zločinom.

Istraga je nastavljena i dodeljena novim UNMIK policajcima i KPS istražiteljima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu

Izvor: B92, 13.Avg.2008, 02:37

Beograd -- Danas se navršava pet godina od zločina u Goraždevcu, na Kosovu, kad su ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno četvoro mladih...Počinioci tog zločina nisu otkriveni, a kosovska policija apeluje na sve koji imaju informacije o ubistvu dvojice srpskih mladića da pomognu u hapšenju ubica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.