KONAČNO Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju Poglavlja 23

Izvor: Blic, 05.Jul.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju Poglavlja 23

Kako do 17 časova niti jedna od 28 zemalja članica nije uložžila primedbu na nacrt teksta o zajedničkoj evropskoj pregovaračkoj poziciji za Poglavlje 23 i zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvarnja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, javlja izveštač Tanjuga iz sedišta EU.

Danas je tokom popodneva sačinjen novi kompromisni predlog, zbog manjih primedbi Hrvatske, za otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poglavlja sa Srbijom i sada je izvesno da će i ambasadori u Komitetu stalnih predstavnika u čevrtak samo automatski potvrditi ovu pregovaračku poziciju, prenosi Beta.

Ta pozicija je usaglašena danas i na sastanku Radne grupe za proširivanje i pregovore kandidata za članstvo u EU.

PALA RAMPA Hrvatska i zvanično podržala otvaranje Poglavlja 23

Na jučerašnjem sastanku šefova država i vlada EU i zemalja zapadnog Balkana je nagovešteno da bi otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu sa Srbijom trebalo da usledi na međuvladinoj konferenciji EU-Srbija, 19. jula u Briselu.

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je premijeru Aleksandru Vučiću na otvaranju poglavlja i pozvala sve da podrže Srbiju na evropskom putu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđen konsenzus svih 28 članica EU o otvaranju 23

Izvor: RTS, 05.Jul.2016

. Kako do 17 časova ni jedna od 28 zemalja članica nije uložžila primedbu na nacrt teksta o zajedničkoj evropskoj pregovaračkoj poziciji za poglavlje 23 i zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvarnja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom.

Nastavak na RTS...

POTVRĐENO: Svih 28 članica za otvaranje poglavlja

Izvor: Mondo, 05.Jul.2016

Potvrđen je konsenzus svih 28 članica EU o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu sa Srbijom...Foto: Getty images/Thinkstock..Do 17 časova nijedna od 28 zemalja članica EU nije uložila primedbu na nacrt teksta o zajedničkoj evropskoj pregovaračkoj poziciji za poglavlje 23...U četvrtak...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.