Jovanović: DS ponižava SPO i Vuka Draškovića

Izvor: Blic, 09.Feb.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: DS ponižava SPO i Vuka Draškovića

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Demokratska stranka (DS) ponižava Srpski pokret obnove (SPO), jer kako je kazao, nije normalno tražiti od SPO-a da glasa za vladujuću koaliciju, koja je izbacila SPO, a zadržala njene predstavnike, koji odavno nisu članovi stranke.

- LDP nije odgovorna za probleme vladajuće koalicije i ne mislim da se tu radi o ucenama SPO-a iako je demokratama najlakše da to tako opišu. To je mizeran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnos i ponižavanje pre svega (predsednika SPO) Vuka Draškovića, a potom i njegove stranke - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

SPO je nedavno odlučio da ne učestvuje u radu Skupštine dok ministar Srdjan Srećković i državna sekretarka Sanja Čeković, koji su na te funkcije postavljeni po predlogu SPO-a ne podnesu ostavke. DS to kometariše kao unutarstranačke probleme i ucene.

Jovanović je istakao da SPO ne zaslužuje takav odnos od onih sa kojima je u koaliciji, kao i da Drašković ne zaslužuje, kako je rekao, ta poniženja.

- Nije normalno tražiti od SPO da glasa za vladajuću koaliciju koja je tu stranku izbacila, a zadržala dva njena predstavnika koji odavno nisu njeni članovi - dodao je on.

Prema njegovim rečima, objašnjenje DS da nastali problemi nisu međustranački, već unutarstranački, možda jeste tačno ako govore o problemima u DS.

Upitan da prokomentariše najavu da Vesna Pešić neće više aktivno da se bavi politikom, Jovanović je rekao da ona ima mesto na političkoj sceni Srbije bez obzira da li se sa njom slaže ili ne.

- Dugo je bila angažovana u politici i uvek kad najavljuju odlazak iz politike ljudi koje neizostavno vezujemo za uspostavljanje demokratije onda razmišljate o činjenici da li je društvo bilo dovoljno korektno prema njima i da li makar odlaze sa priznanjem da su u fundamentalnim svojim nastojanjima bili dobronamerni i korisni za Srbiju - naveo je on.

Lider LDP-a je ocenio da je generacija političara nestala iz političkog života ispraćeno rečnikom koji ne zaslužuju, odnosno da kao što je prirodno povući se jednog dana isto tako je "normalno reći im hvala za ono što su uradili u svojoj karijeri".

Povezane vesti: Raspušteni odbori zahtevaju da se lider SPO ogradi od izjave Čedomira Jovanovića Jovanović: LSV i DS su krive za jeftinu imitaciju autonomije Jovanovic: Srbiji je potrebna saradnja LDP i DS Tadić: Neću potpisati "Preokret" jer se ne slažem sa tom politikom Trivan: SNS ne nudi plan za rešenje kosovskog problema

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: DS ponižava Draškovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2012

BEOGRAD -..Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Demokratska stranka (DS) ponižava Srpski pokret obnove (SPO), jer kako je kazao, nije normalno tražiti od SPO-a da glasa za vladajuću koaliciju, koja je izbacila SPO, a zadržala njene predstavnike, koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jovanović: DS ponižava SPO

Izvor: B92, 09.Feb.2012

Beograd -- Lider LDP-a izjavio da DS ponižava SPO jer nije normalno tražiti od SPO da glasa za koaliciju koja je izbacila SPO, a zadržala predstavnike koji nisu u stranci..."LDP nije odgovorna za probleme vladajuće koalicije i ne mislim da se tu radi o ucenama SPO-a iako je demokratama najlakše...

Nastavak na B92...

LDP: Ponižavanje Draškovića i SPO

Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2012

BEOGRAD - Lider LDP-a izjavio da DS ponižava SPO jer nije normalno tražiti od SPO da glasa za koaliciju koja je izbacila SPO a zadržala predstavnike koji nisu u stranci.   “LDP nije odgovorna za probleme vladajuće koalicije i ne mislim da se tu radi o ucenama SPO-a iako je demokratama najlakše...

Nastavak na Glas javnosti...

Jovanović: DS ponižava SPO

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2012

Demokratska stranka (DS) ponižava Srpski pokret obnove (SPO), jer nije normalno tražiti od SPO-a da glasa za vladujuću koaliciju, koja je izbacila SPO, a zadržala njene predstavnike koji odavno nisu članovi stranke, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović..."LDP...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kosmet: Napustili koaliciju zbog preimenovanja ulica

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2012

Demokratska stranka (DS) izašla je danas iz vladajuće koalicije u Bujanovcu zbog predloga da se nazivi dvadesetak ulica preimenuju sa srpskih na albanska imena, izjavio je predsednik bujanovačkog odbora DS-a Boban Pavlović.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.