Josipoviću susret s Nikolićem nije prioritet

Izvor: Kurir, 16.Jun.2012, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipoviću susret s Nikolićem nije prioritet

Za sad nema takvih planova, ostavimo to vremenu, kaže predsednik Hrvatske

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da planiranje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Zagrebu trenutno nije prioritet. "Za sad nema takvih planova, ostavimo to vremenu", rekao je Josipović za Media servis na pitanje planira li skori susret sa novim srpskim kolegom.

On je dodao i da su dobri odnosi sa susedima nacionalni interes Hrvatske. O prvih šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << meseci rada Vlade Hrvatske na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, Josipović je rekao da će o zadovljstvu ili nezadovoljstvu radom vlade moći da govori tek kad vidi prve rezultate, koje vlada očekuje do kraja godine. On je rekao da još nema opipljivih rezultata iako je pokrenut niz reformi. Hrvatski predsednik je takođe danas na svom Fejsbuk profilu objavio da je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis država koje će posetiti GOAP, jedna od najmoćnijih grupa tehnoloških investitora.

On je naveo da je Dave McClure, osnivač preduzetničkog inkubatora "500 startups" i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio njegov i poziv Ministarstva preduzetništva da ove jeseni dođe u Zagreb. "Moramo svi zajedno da dokažemo da su Hrvatska i regija pravo mesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju da ponudimo znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspeti i uspešno se razvijati", napisao je hrvatski predsednik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.