Jevtić: Napad u Gojbulji - teroristički akt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Napad u Gojbulji - teroristički akt

Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić ocenio je danas da je bombaški napad na prodavnicu u selu Gojbulja kod Vučitrna, gde Srbi okupljaju, ozbiljan teroristički akt koji je za cilj imao ubistvo i zastrašivanje Srba.

U Gojbulji je nepoznata osoba bacila bombu na seosku prodavnicu, inače mesto okupljana Srba iz ovog sela, koja na svu sreću nije eksplodirala.

"Oni koji su sinoć bacili bombu na Srbe u selu Gojbulja, oni koji su sinoć pokušali ubistvo meštana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gojbulje nisu ništa drugo nego kukavice i kriminalci, koji na ovaj način žele da uplaše Srbe i poruče im da nisu dobrodošli", ocenio je Jevtić, navedeno je u saopštenju.

On smatra da oni koji stoje iza incidenta učinili su to ohrabreni činjenicom da i prethodni zločini i ubistva nisu do kraja istraženi, podsetivši da se ni danas ne zna ko je i zašto ubio 14 žetelaca u selu Staro Gracko, ko je i zašto ubio meštane Cernice i sa njima malog Miloša, koje je i zašto ubio meštane Poneša, ko je zašto ubio decu na Bistrici, ko je i zašto napao autobus Niš-ekspresa u mestu Livadice, ko je i zašto ubio povratnike u selu Rudica kod Kline.

Kosovski ministar za povratak i zajednice pozvao je sve nadležne organe da zaštite ne samo meštane Gojbulje, već sve mirne građane koji, valjda samo zato što su druge vere ili nacije, nekome smetaju.

"Više puta smo upozoravali da je potrebna veća angažovanost organa bezbednosti posebno u sredinama u kojima žive Srbi, jer usled svega što se poslednjih dana dešava Srbima se stavlja meta na čelo", kazao je Jevtić.

Odgovonost za atmosferu straha i haosa ovih dana snose oni koji upiru prstom na jedan narod, okrivljujući ga za sve loše što se na Kosovu dešava i to bez ikakvih argumenata.

"Vrlo je važno smiriti tenzije, vrlo je važno vratiti se izgradnji zajedničke budućnosti i ne dozvoliti onima koji bombama žele da ostvare nekakve svoje ciljeve suštinski ubiju nadu za bolju budućnost svih građana Kosova", navodi Jevtić u saopštenju.

Prema njegovoj oceni "bačena bomba u Gojbulji je bomba bačena na mir. Ovim putem od Policije Kosova tražimo hitnu istragu, privođenje odgovornih pred lice pravde i punu zaštitu meštana Gojbulje".

U saopštenju se dodaje da je sinoć Jevtić razgovarao sa nekolicinom meštana Gojbulje koji su mu preneli da su veoma zabrinuti i da su u strahu da se će napadači ponovo vratiti u selo ukoliko se adekvatno ne reaguje.

Ovo nije bio prvi napad koji se desio na ovu prodavnicu u Gojbulji, na objekat je u prethodnom periodu bačen i molotovljev koktel, podsećaju iz Ministarstva za povratak i zajednice.

Selu Gojbulja živi oko 150 Srba u potpunom albanskom okruženju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jevtić: Bomba u selu Gojbulja ozbiljan teroristički akt

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2015

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić osudio je danas incident u selu Gojbulja u opštini Vučitrin, ocenjujući da se radi o ozbiljnom terorističkom aktu...U selu Gojbuljа nepoznаtа osobа sinoć je bаcilа je nа prodаvnicu, gde se okupljaju srpski meštani, bombu koja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.