Iza ponašanja Tribunala pokušaj slabljenja Srbije

Izvor: Akter, 13.Feb.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iza ponašanja Tribunala pokušaj slabljenja Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ponašanje Haškog tribunala neodgovorno, te da se iza toga krije pokušaj slabljenja pozicije Srbije i destabilizacije vlade

On je, gostujući na televiziji Pink, rekao da Tribunal iz dana u dana pokušava da oteža poziciju Srbije, ali da nije reč ni o jednom pojedincu niti konkretnoj presudi.

"Oni hoće da naprave jednu slabiju vladu, u kojoj Vučić neće moći da ima potpunu slobodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da donosi odluke, već će mu trebati jedan, dva ili tri partnera, koji će onda vratiti Srbiju u neku prošlost", istakao je ministar, ocenivši da je to suština onoga što se sada dešava u Hagu.

Stefanović je rekao da određeni krugovi i u regionu i u svetu ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i što Srbija i Vučić nisu ničija marioneta.

Ministar je, komentarišući jučerašnje saopštenje Haškog tribunala da je Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću, rekao da u to nije niko sumnjao, ali da je pitanje zašto je do toga došlo i podsetio da je Srbija pre četiri meseca tražila da on bude pušten na slobodu da se leči.

Stefanović je ocenio i da su standardi Haškog tribunala potpuno različiti.

"Upravo zbog takvog ponašanja Haškog tribunala pokušavaju da na neki način destabilizuju Srbiju. Nema dileme, ne radi se ovde ni o jednom pojedincu, ni o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije vlade", istakao je on.

Kako je dodao, oni pokušavaju "da imaju Srbiju koja je slabija, koja neće imati tako dobru pregovaračku poziciju u dijalogu sa Prištinom i koja neće moći da vodi samostalnu politiku".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.