Investicije u energiju vetra u Srbiji na čekanju

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Okt.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije u energiju vetra u Srbiji na čekanju

Srbija ima veliki potencijal za proizvodnju struje iz energije vetra i ima zainteresovanih investitora, finansijera i proizvodjača opreme za tu oblast, ali još nema uslova za realizaciju projekata, izjavio je 21. oktobra direktor Nemačke razvojne banke (KfW) u Srbiji Jirgen Velšof (Welschof). On je ocenio da bi te investicije mogle dostići milijardu evra, a da glavnu prepreku predstavlja ugovor o otkupu struje koji ne obezbedjuje sigurnost finansijerima. Srbija za sada ima jednu vetroelektranu snage 0,5 megavata.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milijarda evra za vetroparkove na čekanju zbog lošeg ugovora

Izvor: Blic, 21.Okt.2014

Milijardu evra investicija u vetroparkove u Srbiji čeka na granicama jer ugovor o otkupu struje ne obezbeđuje sigurnost finansijerima, izjavio je danas direktor Nemačke razvojne banke (KfW) u Srbiji Jirgen Velšof...On je na predstavljanju Atlasa vetrova Balkana rekao da Srbija ima veliki potencijal...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.