Injaritu dobitnik nagrade Američkog udruženja reditelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Injaritu dobitnik nagrade Američkog udruženja reditelja

Meksički reditelj Alehandro Injaritu dobitnik je nagrade Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America DGA) za vestern "Povratnik" (The Revenant).

I prošle godine glavnu nagradu DGA, koja predstavlja pouzdan pokazatelj ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara na svečanoj dodeli 28. februara, takodje je dobio Injaritu za film "Čovek ptica", a potom je dobio je i nagradu Američkog instituta za film.

Među nominovanima za nagrade DGA na sinoćnoj ceremoniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Los Anđelesu bili su i Ridli Skot, Adam Mekej, Tom Makarti i Džordž Miler.

Ridli Skot bio je nominovan za film "Sam na Marsu" (The Martian), Mekej za film "Opklada veka" (The Big Short), Makarti za ostvarenje o skandalu pedofilije među katoličkim sveštenicima "Pod lupom" (Spotlight), a Miler za četvrti deo "Pobesnelog Maksa" (Mad Max: Fury Road).

Nagrade DGA se dodeljuju samo rediteljima u nekoliko kategorija, za film i televiziju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.