Han: U narednim nedeljama otvaranje nekog od poglavlja

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Nov.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: U narednim nedeljama otvaranje nekog od poglavlja

Prva poseta Beogradu novog evropskog komesara za politiku susedstva i pregovore o proširenju EU Johanesa Hana protekla je u znaku podrške procesu pristupanja Srbije EU i reformama na tom putu, dok je komesar pokazao izvesno razumevanje za osetljivo pitanje uskladjivanja Srbije sa odlukama EU o Rusiji. Han je rekao da bi narednih nedelja moglo biti otvoreno neko od poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u Uniji, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << da su važne i pripreme za otvaranje pregovora. Poseta Hana Srbiji, kao prva njegova poseta nekoj zemlji u procesu proširenja od stupanja na novu dužnost 1. novembra, značajna je i kao signal regionu da EU ne odustaje od politike proširenja, iako u narednih pet godina, tokom mandata nove Evropske komisije, neće biti prijema novih članica.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han očekuje brzo otvaranje poglavlja

Izvor: Danas, 20.Nov.2014

Beograd - Prvu posetu novog komesara EU za susedstvo i politiku proširenja Johanesa Hana Beogradu obeležile su poruke o odnosu Srbije i Rusije, usled ukrajinske krize, i ohrabrujuće najave otvaranja pregovaračkih poglavlja za članstvo u Uniji, ali i izjava predsednika Tomislava Nikolića da ni on...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.